El Son Sardina s’emporta el derbi

El ATBFEM va rebre a Son Malferit al Son Sardina en un dels majors derbi d’enguany. Les jugadores portaven una ratxa de 9 victòries consecutives en la Lliga Nacional i tenien al cap prolongar el seu bon estat de forma obtenint altres tres punts més amb el primer partit de la segona volta, però en aquesta ocasió l’equip visitant va derrotar a les guerreres per 0-2 en un partit amb molta igualtat i que es va decidir per petits detalls. El ATBFEM es va esforçar fins al final per a tractar de conseguir almenys l’empat, no obstant això les jugadores rivals van marcar el segon gol a pilota parada i van sentenciar el partit. Derbi disputat, intens i amb molta igualtat en el joc.

La trobada va començar amb ganes per part de tots dos conjunts. El ATBFEM va sortir a robar-li la pilota a les jugadores del Son Sardina durant diversos minuts, i com és de costum, les disputes en el centre del camp per a fer-se amb la possessió van ser constants. No va haver-hi clares ocasions de perill en la primera part, però si bastantes passades a l’espai perquè els extrems Corrals i Gema poguessin fer mal gràcies a la seva velocitat. Una vegada més, la defensa formada per Aida, Maialen, Marga i Vicky es van implicar de gom a gom per a tallar qualsevol atac rival del Son Sardina, mentre que les migcampistes Carla, Abi i Orozco també van estar lluitant per a recuperar pilotes i immediatament crear jugades. Per part del front atacant, Ray, Gema i Corrals van disputar moltes pilotes, ja sigui en la pressió rere pèrdua com en les jugades individuals.El partit va tenir intensitat i uns certs moments de descontrol: passis fallits, interrupcions de joc per faltes, xutades desviades… etc. Era un derbi calent i les jugadores baleàriques van sortir amb la màxima concentració per a evitar qualsevol error possible que inquietés a la porteria de Sandra. Va arribar el 27′ i una falta lateral en contra llançada per la jugadora del Son Sardina, Tania Sanchez, va generar la primera ocasió perillosa del partit. El colpejo va ser tan bombat, que Sandra va posar la seva mà salvadora per a evitar el 0-1 en una pilota aèria que es colava per a dins de la xarxa. Arran d’això, les guerreres van intentar sortir amb la pilota jugada i van buscar molt la passada en llarg per a les extrems Corrals i Gema, que durant molt minuts van encarar per banda i van forçar diversos córners . Vicky i Aida es van sumar a l’atac en algunes ocasions posant pilotes a l’àrea rival, encara que la defensa contrària els va buidar. En el centre del camp va ser una gran batalla per a fer-se amb el control: Abi, va lluitar cada minut; Carla, va equilibrar a l’equip estant ben posicionada i ajudant a les seves companyes; i Orozco va recuperar moltes pilotes en el mitjà on les jugadores rivals van imposar un partit molt físic. Just abans d’acabar el primer temps, Tania Sánchez va disparar des de fora de l’àrea i va manar la pilota al travesser. Segon avís perillós que van rebre les guerreres. El va arbitrar va xiular el final de la primera part i el ATBFEM no es va trobar còmode en el camp donada la gran dificultat del rival i els pocs espais que deixaven en el camp.

Es va reanudar el joc i no va haver-hi canvis en el descans. El ATBFEM va trobar més profunditat i verticalitat. Corrales va posar diversos centres en jugades per banda esquerra, Carla va xutar en dues ocasions fora de l’aèria encara que se’ls va ser desviat, i l’extremo dret, Gema, va realitzar molt bones jugades individuals amb la seva gran velocitat per a forçar serveis de cantonades. No obstant això, en el 50′ un centre de la jugadora rival i un rebuig poc contundent per la defensa balear va acabar la pilota rebutjada perquè la davantera Elena Mina’t rematés i posés el 0-1 a favor de les visitants. Tocava remar contracorrent i el mister no va dubtar a realitzar dos canvis: Gema i Ray, dues jugadores lluitadores en tot el partit van ser canviades per Marina Pobla, que va ocupar la punta d’atac i Yoli, que va jugar en el carril dret. Les jugadores de refresc van ajudar a l’equip i van intentar oferir desmarcatges per a anar a buscar l’empat, no obstant això les futbolistes rivals van estrènyer bastant en les disputes dividides. El ritme es va mantenir per la rapidesa de les accions, però no va haver-hi precisió per part de ningú durant diversos minuts. Marga i Maialen, com a parella de centrals, van tallar moltes jugades i pilotes aèreas. Carla, com a pivot defensiu, va tenir molta feina per a evitar la pressió rival i els va solucionar amb bona sortida de la pilota. En el 70′, una pilota en possessió de Abi, no va dubtar a provar a la portera contrària i el seu tret va ser a les mans. Dos minuts després, una falta a mitjana distància en el centre del camp va ser l’origen del segon gol. Tania Sanchez va realitzar un golpejo descomunal i va marcar per tota l’esquadra. Sandra va intentar detenir aquesta pilota, però li va anar impossible. 0-2 i el partit se’ls escapava a les guerreres. Per a buscar més velocitat va haver-hi un nou canvi: Aida, que no va deixar de lluitar durant tots els seus minuts, va abandonar el terreny de joc per la seva companya Keny i posar una jugadora més en el centre del camp. El gol no va arribar i si va haver-hi moltes interrupcions en el joc per faltes contínues. L’àrbitre va expulsar a la davantera rival i es van quedar amb una jugadora menys. El Son Sardina es va tancar, però quan tenien la pilota el seu joc era directe amb passades a l’espai per als seus extrems. Va arribar el 81′ i Txema va fer una doble substitució: Marina i Maialen per Fatima i Neus. Fati va jugar en defensa aportant contundència i sortida ràpida amb la pilota, i Neus de mitjapunta en la qual va treballar intensament per a recuperar pilotes mitjançant la pressió. Les guerreres van estrènyer per a retallar distàncies en els minuts finals amb algun córner o centres per banda, encara que no es va moure el marcador i els tres primers punts van volar de Son Malferit. El derbi se’l va emportar el Son Sardina. Ara les guerreres tenen una setmana de descans perquè el cap de setmana que no ve no juguen per baró i el seu següent rival serà el Girona. Les jugadores jugaran fora de casa amb ganes de treure’s de damunt aquesta derrota i tornar a la senda de la victòria, ja que fins i tot queda molta Lliga i punts per disputar-se. Sort, guerreres!

Fitxa Tècnica:

Alineacions

Atlètic Balears FEM: 1.Sandra, 2.Maialen (81′, 15.Fati), 3.Vicky, 6.Marga (c), 8.Carla, 9.Ray (56′, 19.Pobla), 10.Abi, 11.Marina Orozco (81′, 23.Neus), 14.Gema (56′, 17.Yoli), 16.Aida (74′, 7.Keny), 29.Corrales

Son Sardina: 13.Maria Teresa, 3.Laura Rodríguez, 4.Raquel Guirronero, 5.Rafaela Andrade, 6.Yamila Milagros, 7.Tania Sánchez, 9.Elena Montane 10.Raquel Carpio, 12.Sonia Torres, 17.Melodie De Déu, 19.Karla Bermejo

També van jugar: 18.Anais Balduz, 23.Sayonara Brisa, 16.Paula Neiro, 11.Esther Casado

Declaracions:

Txema: «Trist pel resultat, però content amb el partit que ha fet el meu equip. Crec que a nivell de joc i d’ocasions hem estat molt superiors, però bo no hem tingut encert de cara a gol. La primera part hem generat i tal vegada ens ha faltat això aquesta rematada. En la primera tornada també ens van guanyar i en la jornada 2 arribàvem amb zero punts i ara som uns privilegiats per estar a dalt i això cal transmetre al grup: aixecar el cap i seguir. Crec que arribàvem molt bé a tres quarts i teníem velocitat per fora per a ser desequilibressis i en els duels érem molt superiors i ens ha faltat rematada. Ens ha faltat encert de cara al gol. És veritat que hem sofert en transicions, però si que és veritat que era un partit així: un equip molt defensiu que acumula moltes jugadores de tall defensiu. El segon gol ens ha matat a pilota parada i amb aquesta distància. Jo crec que el resultat hauria d’haver estat més igualat. Portàvem nou victòries i ens hem acostumat a guanyar. No ha canviat la nostra metodologia de treball i fins i tot treballem més que abans, però sempre hi ha coses que millorar i això hem de donar-li molta importància. Dins de dues setmanes anem a Girona, un rival complicat. És veritat que aquí a casa guanyem 2-1 i en la segona part ens va costar. En aquesta categoria jugar fossis és realment molt complicat. Ens havíem acostumat a ser molt superiors a casa i avui ens ha costat i a seguir. La setmana que ve començarem a prepara el partit contra el Girona per a tornar a la senda de la victòria, que aquest grup per com treballa, s’ho mereix».