El líder Juvenil A també sap sufrir per guanyar

Partit corresponent a la jornada 17 de la lliga. El Juvenil A va rebre en el camp de Son Malferit a la Salle, equip complicat de meitat de taula que va venir a buscar els tres punts, però que al final els futbolistes baleàrics van obtenir una sufrida victòria en barallar durant els 90 minuts. Cal recordar, que els nois d’Álex Casas anaven a disputar el dimecres passat contra l’Sporting una altra trobada de la competició, però va haver-hi casos de COVID i es va posposar de nou el partit de la jornada 16 fins a nova data. No obstant això, per a aquesta jornada, els juvenils van demostrar que també van saber guanyar amb un home menys en una trobada en el qual van començar amb un avantatge contundent en la primera part, i al final van acabar sofrint més de l’esperat amb un 4-2 sent un partit ple d’emocions i de molta feina per part del ATB.

L’inici del partit no podia ser millor. El Juvenil A va estar ben plantat en el camp i van inaugurar el marcador de forma molt primerenca en el minut 3′. Jordan, lateral esquerre, després d’una jugada per banda va posar un centre precís i mesurat perquè el golejador Susarte rematés de cap i avançarà a l’equip. 1-0. Susarte segueix en ratxa amb el gol i torna a sumar un altre punt més en aquesta temporada sent el pichichi indiscutible del Juvenil A. En obrir el marcador tan primerenc, els futbolistes baleàrics van ser per més. La defensa formada per *Isra de lateral dret; Xesc i Manu com a centrals; i Jordan de lateral esquerre van estar concentrats per a posar fi a les arribades de perill dels atacants visitants. En aquests primers compassos, l’equip va tenir la pilota, i gairebé sempre van buscar als extrems Adri i Mario per a intentar crear jugades d’atac. En el centre del camp, el capità Rigo va prendre les regnes de la posició de pivot i va donar moltes sortides als seus companys quan van començar jugar des de darrere. D’altra banda, els mitjans Llabrés i Toni Ramon també es van mantenir actius en totes les seves accions aportant treball en defensa i velocitat en atac. En la primera part va tenir un dominador clar: el ATB. El seu joc va ser intens i van guanyar moltes pilotes dividides en bastants trams del partit. Va arribar el 17′, i l’extrem esquerre Adrián va tenir l’esfèric en les seves botes davant de l’àrea rival el jugador es va treure un colpejo impressiona’t per a ficar la pilota per tota l’esquadra. 2-0 en els primers 20 minutos amb un resultat contundent, però no definitiu. La Salle va intentar reaccionar buscant pilotes llargues als seus davanters, però la defensa balear no va donar opció a cap jugada de perill.  Isra i Jordan van ser dues bales per totes dues bandes. En atac, van centrar en innombrables ocasions i en defensa van realitzar replegaments defensius cada vegada que la Salle atacava. Adri i Mario, que van jugar d’extrems per les bandes, també van treballar per a ajudar als seus companys amb o sense pilota oferint desmarcatges de ruptura als espais en atac i baixant ràpidament en defensa. El marcador va tornar a a moure’s al minut 23′. El migcampista Toni Ramón, amb la pilota en camp contrari, va tenir el control de pilota i va veure el desmarcatge de Susarte per a posar-li una pilota aèria per sobre de la defensa, que l’ariet va rematar de primera per a posar el tercer punt. Doblet d’ariet balear que a casa està en ratxa amb el gol. Un altre punt més en el seu quanta particular. Assistència de Toni que amb la seva visió va veure el buit per a posar-li una pilota perfecta al seu company davanter. Van passar els minuts i del domini es va fer més palès: ocasions, recuperacions ràpides, faltes en el centre del camp, córners, pilotes llargues i xutades que van acabar fora. El ATB es va agradar en el joc i van mantenir el ritme d’intensitat en totes les línies perquè La Salle no ocasionés oportunitats a la porteria de Pau. Es va arribar al descans amb un ferm i contundent 3-0. El partit, en la segona meitat, va fer un tomb totalment inesperat en els esdeveniments. de la trobada.

En començar els últims 45 minuts, La Salle va fer un pas cap endavant. L’equip visitant va anar perdent per 3-0 i va començar a ficar pressió a l’equip baleàric. Durant alguns minuts el conjunt rival va recuperar la pilota i va tenir més possessió i es van bolcar per a arribar a l’àrea blanc-i-blava. Els juvenils del ATB van fer un bon replegament en totes les línies i van saltar a la pressió per a recuperar la pilota, no obstant això, el ritme del partit va ser diferent i el rival va trobar més profunditat en les jugades. El ATB va sofrir unes quantes ocasions. Va arribar el 52′, i el seu jugador número 10, José Alcaraz, va marxar per velocitat en una jugada individual superant a Jordan i Manu dins de l’àrea per a colpejar amb cama dreta i retallar distància amb el 3-1. Gol que els va posar dins del partit. Minuts frenètics: La Salle va estrènyer més i el ATB va resistir , encara que ja no van tenir la possessió com la primera part atès que el conjunt contrari va tenir més necessitat d’anar per gols i augmentar el seu joc. Malgrat això, el ATB també va generar oportunitats. En una jugada del recuperació, l’equip va tenir una doble ocasió: va disparar de Mario que va ser rebutjat pel portera i Susarte va colpejar aquesta pilota, però se li va marxar fora. En una pilota llarga del rival, Pau va sortir de la seva porteria i l’àrbitre va interpretar que el va tocar amb mà (que no ho va ser) i va expulsar al porter balear deixant a l’equip amb un menys. Després d’aquesta acció, el mister va moure la banqueta amb dos canvis en el 65′. Adri, que va fer un partidazo, es va anar per Mendy. El segon porter va ocupar la porteria fins al final del partit amb molta seguretat. L’altre canvi va ser Mario per Sergio, en ser un menys Sergio va sumar molta feina en el centre del camp i tenint clar que calia estar molt junts per a no deixar espais. El partit va entrar en el 72′ i després d’una jugada de pressió rival, el seu davanter Ignacio Draghi va robar l’esfèric en l’àrea balear i va batre a Mendy amb un colpejo ras. 3-2 i el ATB va sofrir molt per a mantenir el marcador. Malgrat anar amb un home menys, l’equip barallo cada pilota com si fos l’últim sense donar ni una facilitat enfront del seu rival, que va ser a la recerca de l’empat. Per a refrescar a l’equip, en el 82′, el jugador Llabrés es va deixar l’ànima a base de treball i ficar cama, va marxar per Dennis. L’extrem serà protagonista en la recta final del xoc amb una jugada aliviadora i definitiva. 3 tres minuts després, va haver-hi un doble canvi: Xesc va abandonar el terreny de joc pel seu company Gerard. El futbolista va posar més seguretat en la defensa. L’altra substitució va marxar el golejador Susarte pel seu company Román. El nou davanter va tenir els últims minuts per a intentar crear alguna ocasió de perill i sentenciar el partit. En el 86′, el defensa rival Raúl Trenzado va veure la segona groga per un derribo a un jugador del ATB. Tots dos equips van jugar amb un home menys d’aquí fins al final. Minuts d’infart fins a arribar al temps de descompte. En una contra del ATB, una pilota a l’espai li va permetre emmagatzemar extrem Dennis avançar amb ella fins a l’àrea i colpejar amb força per a posar el definitiu 4-2. El jugador que va sortir des de la banqueta va sumar molt en defensa i sobretot en atac per a aprofitar la jugada final i sentenciar un partit molt complicat en totes els aspectes. 3 punts més que es van quedar a casa i el Juvenil A va aconseguir un triomf importantíssim, que els permet continuar liderant la classificació. La setmana que ve el ATB tornarà a jugar fora: contra l’Sporting Ciutat de Palma (horari per confirmar) i enfront de l’Alaior el diumenge. Sort, nois!

Fitxa Tècnica

Alineacions:

Atlètic Balears: 1. Pau, 2. Isra, 3. Jordan, 4. Xesc (85′ 14.Gerard), 5. Manu, 6. Rigo (c), 7. Susarte (85′, 20. Román), 8. Toni Ramon, 9. Mario (65′, 15. Sergio), 10. Llabrés (82′ 17.Dennis) 11. Adri (65′, 13. Mendy)

La Salle: 1.Juan Naranjo 2.Alejandro Barea, 3.Manuel Serra, 4.Raúl Trenzado, 5.Alvaro Tarraga, 6.Raúl Zafra, 7.David Turmo, 8. Cristian Caivel, 9.Ignacio Draghi, 10.José Alcaraz, 11.Oscar Montero

També van jugar: 16.José Bayo, 12.Rodrigo Velasco, 17.Marc Cañellas.

Camp: Són *Malferit (porta tancada)

Àrbitre Principal: Alberto Luis *Perez. Va amonestar amb vermella a Pau Sòcies (64′) per part del ATB i per part de La Salle: doble groga a Raúl Trenzado (71′ i 87′)

Primer assistent: Francisco Vidal

Segundo assistent: Alejandro Castella

Declaracions:

Adri: «Ha estat un partidazo. Hem lluitat molt. Durant els primers 45 minuts tot l’equip ha realitzat una molt bona primera part i en la segona part hem sofert molt, aquí es veu que en les bones i en les dolentes estreny. Anem per totes. La veritat és que molt content pel gol, ja que ha estat un golàs i espero continuar ajudant a l’equip amb més gols en els següents partits. En la segona part s’ha posat una mica costa amunt, però ho hem pogut treure. A l’últim estàvem lluitant per tot i ho veig molt bé a l’equip. Anem per totes en qualsevol moment és igual les circumstàncies. Molt bon gol de Denis, que ha sortit amb els altres companys, que també han aportat molt i molt content. L’equip està treballant molt i el cos tècnic està molt bé en tots els aspectes per als següents partits».

Álex Casas: «Encara que hàgim fet una de les millors primeres parts del que portem de campionat, que se’ns ha posat de cara amb un 3-0, honra molt a La Salle la reacció. Nosaltres no hem arrencat bé la segona part i quan hem tornat a controlar el joc… ha passat la jugada desgraciada de Pau que ens hem quedat amb deu, i una altra vegada et torna a canviar el partit. Això et fa retrocedir metres i intentar mantenir l’avantatge aguantant la pilota, però estàs amb deu. En la primera part vam ficar un ritme molt alt i la segona ens ha costat. Com a part positiva (més enllà de la primer a part que ha estat boníssima), que en aquesta mitja hora hem sabut sofrir amb aquest desavantatge numèric. Entenc que La Salle tenia el partit perdut i s’han deixat anar. És molt important que quan un partit se’t posa tan de cara, en els primers deu o quinze minuts de la segona meitat és no donar-li al rival. Mèrit seu i demèrit nostre. S’han ajuntat les dues coses i s’han ficat en el partit. Mai saps si una jugada pot canviar l’esdevenir del joc. Ens quedarem amb la part positiva que avui és molt. Per això hem tret a Dennis, perquè és un futbolista molt veloç. També hem canviat el dibuix amb dues línies de quatre per a protegir-nos una miqueta més. També és veritat que quan defenses tan enrere, podrien haver-te empatat. Tots els partits que ens queden seran o molt soferts o sufridísima, crida-ho com vulguis. El que és clar és que no va haver partit fàcil perquè tots es juguen coses els de baix i els de meitat de taula que volen quedar a dalt, i els de dalt ens estem jugant l’ascens. Respecte a tants partits en pocs dies tenim un avantatge: tenim una plantilla àmplia per a girar una mica més del normal i no hi haurà cap problema».