El Juvenil A demostra la seva solidesa a casa amb una altra golejada

En sofrir la primera derrota de l’any 2021 en el camp del Menorca per 2-0, el Juvenil A va voler rescabalar-se competint a casa enfront del Club Esportiu Ferriolense, en una trobada vital per a mantenir el lideratge. Sense fer rotacions, el míster Álex Casas va treure al seu millor onze titular per a jugar contra  l’equip rival,  que els va posar les coses complicades des del primer minut, però els jugadors blanc-i-blaus van respondre amb una altra golejada  contundent  i recuperant el gran nivell de joc de les jornades anteriors. Els futbolistes li van endossar una maneta  al Ferrio (5-1) a base de treball, lluita, sacrifici i molt encert de cara a porta en un partit, com és habitual, realment dur i intens en tot el temps reglamentari.

En els primers minuts inicials, els dos equips van tenir molta igualtat en el joc i cap aconseguia dominar la pilota. No obstant això el primer gol del partit arribaria al minut 4, el migcampista *Rigo va treure una falta en curt feia enrere i el central Xesc va posar una passada llarga a banda esquerra i l’extrem *Adri va posar un centre amb el cap dins de l’àrea. perquè el central Gerard rematés a plaer. 1-0. Gran gol de Gerard que va estar  ben posicionat per a acabar el centre del seu company i obrir el marcador. A partir del gol, el *ATB va tenir més possessió de la pilota, i encara que el *Ferrio va estrènyer amb la pressió alta, els jugadors van saber sortir d’ella amb la pilota controlada en moltes ocasions. Els minuts van passar i els laterals *Isra i Jordan van obrir les seves bandes per a donar sortida al joc des de darrere i començar una altra nova jugada. Va arribar el minut 12, i l’extrem Adrián va intentar *ùna jugada individual per banda esquerra que va marxar per velocitat, va encarar i va xutar, però el seu tret es va anar molt desviat. El jugador va estar molt actiu. En el centre del camp *Rigo i Toni Ramon van treballar molt per a recuperar pilotes als jugadors del *Ferrio, que malgrat no generar perill, van ficar molta intensitat per a acostar-se a la porteria de Pau. En el 15′, el davanter balearico *Susarte va realitzar una jugada per banda esquerra i en arribar a la línia va posar un centre bombat i l’extrem Andrés en carrera va rematar de cap al travesser. El *ATB va buscar el segon i gairebé el va aconseguir. Després d’això, va tornar la igualtat en el joc i imprecisions per a tractar de dominar la pilota: passis llargs, rebutjos, segones jugades i disputes de pilotes dividides. El marcador es va moure en el minut 26 després d’un córner tret en curt per *Isra, el lateral li va passar la pilota a *Adri i aquest va realitzar un regateig espectacular per la línia de calç per a posar un centro en l’àrea i *Susarte, més llest que ningú, va rematar de primera i va engrandir l’avantatge de l’equip balear per 2-0. El *pichichi del Juvenil A va sumar un altre nou punt al seu compte particular en la present temporada i va ampliar el resultat en un moment complicat del partit. Lluny de quedar-se aquí el marcador, el *Ferrio es va acostar a l’àrea balear i en una pilota dividida, el porter Pau va derrocar a un jugador rival i va cometre penal. Al portera li van amonestar amb targeta groga. El davanter del *Ferrio, Christian De Déu, va escurçar distàncies ficant la pena màxima i va posar el 2-1 en el minut 30 de la primera part. D’aquí fins al 45, el partit va tenir molta intensitat en el joc: els jugadors del *ATB van buscar tornar a tenir la pilota, però el *Ferrio també va ser amb duresa en les accions individuals del centre del camp i van buscar passis llargs a l’esquena encara que *Xesc i Gerard van estar ben col·locats en tot moment. Va arribar el descans amb el resultat a favor per 2-1 i tot encara per decidir en la segona part.

Cap dels dos conjunts va fer canvis en la represa, per tant van continuar els mateixos protagonistes sobre el verd. Lluny de relaxar-se, el *Ferriolense va estrènyer amb algunes faltes en el centre del camp i va seguir amb la pressió alta cada vegada que perdien la pilota. El *ATB va aguantar bé aquesta pressió i cada vegada que van tenir l’esfèric van sortir jugant des d’astral buscant iniciar la jugada amb els centrals. A més, *Rigo i Toni Ramon es van oferir per a donar sortida des de darrere sent ajudes tant per als laterals com els centrals. Els extrems Andrés i *Adri van estirar el camp cada vegada que l’equip va tenir la pilota i van baixar a defensar quan el rival tenia la possessió. El *mediapunta Mario també va estar treballant i barallant molt durant el partit, encara que no va aconseguir veure porta, el futbolista va ajudar molt en el centre del camp. Va haver-hi poques ocasions durant els 15 minuts de la segona part, i per tant, Álex Casas decidit donar descans a l’extrem dret Andrés, que va fer un gran partit en atac i va treballar per a ajudar en defensa, i en el seu lloc va entrar  el seu company Román en el 62′.  En el 70′, un servei de banda realitzat per *Isra va generar un penal a favor per mans dins de l’àrea del *Ferriolense. L’àrbitre no dubto a assenyalar la pena màxima i Román va agafar la responsabilitat de llançar-lo. El futbolista *balearico va xutar amb seguretat i va ficar el 3-1 per a sentenciar la trobada. El *Ferrio va avançar les seves línies, i l’extrem dret va tenir una ocasió perillosa per banda dreta amb un tret aeri, però Pau va atallar la pilota amb seguretat. Ja en el 79′, va haver-hi un altre canvi en el *ATB. Adrián va ser substituït per Pereira. El jugador de refresc es va col·locar com a lateral dret i va aportar seguretat i treball mentre que *Isra va passar a ser extrem i així sumar més velocitat per aquesta banda. El marcador es va tornar a moure després d’una jugada individual de Román, que es va regirar entre els defenses rivals i va poder xutar a la porteria amb un tret que va acabar en una espècie de carambola: primer ho va parar el porter, el rebutgi es va anar al pal, després al travesser i *Susarte va caçar aquesta pilota per a ficar-lo en la xarxa i posar el 4-1. De nou, l’ariet balear va estar *super atent en la jugada realitzada pel seu company i va anar a la recerca de la pilota després de pegar en els dos pals de la porteria. 4-1 en el minut 80 i un gran avantatge a favor de l’equip blanc-i-blau.  Tres minuts després, *Isra per banda dreta va posar un gran centre a l’àrea rival i aquesta pilota el va rematar Miguel *Susarte per a culminar la seva *hat-*trick i posar la *manita en el marcador. 5-1. Doble canvi en el 84′, el golejador *Susarte va marxar per Daurat i el migcampista Mario per Aleix, els nous futbolistes es van incorporar en la recta final del partit aportant treball i seguretat en les seves respectives posicions.En els minuts finals, el *Ferrio va voler buscar escurçar distàncies, però el conjunt *balearico no va donar cap opció i la trobada va acabar amb golejada per 5-1. El Juvenil A va tornar a la senda de la victòria amb un contundent resultat després de noranta minuts de molta feina, d’aprofitar les ocasions i d’estar concentrats en atac com en defensa davant un equip dur com el *Ferriolense. La setmana que ve a l’equip li toca descansar en la competició, però els  futbolistes ja tenen els sentits posats en la següent jornada front  al Sporting *Ciutat de Palma. Els jugadors baleàrics visitaran un estadi molt complicat amb l’objectiu de treure els tres punts.

Fitxa tècnica:

Alineacions

Atlètic Balears: 1.Pau Sòcies, 2.Israel Rojas, 3.Jordan Pereira, 4. Gerard *Radó, 5.Francesc Adrover, 6. Daniel *Rigo (c), 7.Miguel *Susarte (84′, 15.Javier *Dorado), 8. Antoni Ramón, 9.Mario *Blazquez (84′, 18.Aleix *Payeras), 10. Andrés *Lourido (61′, 17.Roman Montsó), 11.Adrián *Diaz (79′, 12. Ángel Pereira)

CD *Ferriolense: 1.Sergi Rigo, 2.Alejandro *Claudel, 3.Jaume Ferrer, 4.Óscar Caballero, 5.Carles *Escoda, 6.Ángel Pérez, 7.Christian *Diaz, 8.Marc *Marques, 9.*Yossoupha, 10.Sergi *Puerto. 11.Christian De Déu

També van jugar: 16.Marcos Cruz, 19.*Baltzar Jove, 17.Alejandro *Thiago, 18.Juan Pedro, 15.*Mmadou *Ndiaye

Declaracions:

Álex Casas: “El primer objectiu era guanyar el partit i l’hem aconseguit. El més important. Com a part positiva: avui hem sabut sofrir. Ens hem trobat un molt bon *Ferriolense més enllà del 5-1, que és un resultat molt enganyós. En aquests moments sabut sofrir. Part negativa: en alguns moments hem estat una mica imprecisos fruit del nerviosisme per el resultat. Hem de recuperar la tranquil·litat i la confiança que quan fem tres o quatre passis consecutius solem fer mal al rival i avui ens ha faltat una mica això. Una mica demèrit nostre i també molt mèrit del *Ferriolense. Teníem dos problemes. Un era que totes les seves pilotes llargues, els agafaven ells perquè no encimbellàvem bé i que estaven molt sols en les segones jugades. Hem tractat de corregir això i què passava si la pilota arribava a el esquerre, no crec que fos un problema d’intensitat o que els nois estiguessin desconcentrats. Això és mèrit dels nois. Surti qui surti, ho deixen tot en el camp. Hagin de jugar un minut o hagin de jugar noranta surten com a avions per a deixar-se l’ànima per l’equip, i això és mèrit dels jugadors. Per a un entrenador tenir aquest ventall de possibilitats en la banqueta és un luxe per a mi. No hi ha cap preocupació pel dia que no marca Susarte perquè sabem que l’endemà la va embolicar. Té aquest do que tenen els golejadors i la que té la ficarà. És un noi pel qual no cal preocupar-se de cara al gol perquè al següent te la donarà”.