El ATBFEM aconsegueix una victòria molt treballada

Era el partit corresponent a la jornada 11, que es degué disputar el primer  cap de setmana de 2021 però a causa del temporal ‘Filomena’ l’equip visitant Vic RiuPrimer no van poder volar cap a l’illa en aquest període.  Ara, dues setmanes després, el partit ajornat de les guerreres es va jugar a Son Malferit a porta tancada amb una victòria ajustada per 1-0 amb molta intensitat per part de tots dos equips. Les futbolistes balearicas, després d’aquest triomf,  es van tornar a col·locar  com a líders en solitari del seu grup i van prolongar la seva bona ratxa de victòries consecutives en el campionat Nacional.

L’inici del partit va ser molt igualat. Els dos equips es van estar col·locant en el centre del camp i van controlar les situacions de joc. Va haver-hi molta intensitat des del minut 1 amb pilotes dividides, rebutjos i passis fallits. Malgrat aquest descontrol inicial, la defensa formada per Aida, Maialen, Marga i Vicky es van mostrar molt solgudes i contundents davant la pressió de les jugadores del Vic en uns certs moments. Durant els primers compassos va haver-hi moltes faltes en contra i en el 11′ una falta lateral va ser atallada per la infranquejable portera Sandra, que va veure com aquesta pilota anava a les seves mans i el va parar amb molta seguretat. En el centre del camp, Abi, Carla i Laura van treballar molt per a recuperar pilotes i iniciar jugades combinades amb les seves companyes, però moltes passades o van marxar fora o van ser imprecisos. Encara així, l’equip va tenir les intencions de sortir jugant cada vegada que tenien la pilota. Les migcampistes van tenir un nivell intens, encara que en algunes ocasions els va faltar precisió per a obrir el joc per les bandes.  Per part del front atacant, les extrems, Yoli i Neus van estar molt actives i van ajudar en el replegament defensiu cada vegada que l’equip no tenia la pilota i això va facilitar a no deixar espais entre línies.  La davantera Ray barallo cada pilota com si fos l’últim i va mostrar molts desmarcatges per a oferir a l’equip oportunitats en l’atac. El partit va tenir molta igualtat i ocasions clares no va haver-hi fins al minut 26. Abi, que va continuar barallant i ajudant en el centre de camp, va recuperar una pilota vital  en camp nostre i li va posar una passada en profunditat  a Yoli. L’extremo mitjançant una cavalcada va aconseguir la pilota i al mà a mà claríssim, la portera li ho paro estirant-se i evitant el primer gol de la trobada. Minut després (26′), en una jugada dins del camp contrari de les guerreres, la migcampista Abi va pressionar a una de les defensores rivals i va recuperar la pilota en la frontal de l’àrea i tot seguit va disparar a porta. La jugadora balear, que va estar molt precisa i contundent en la definició,  va avançar al seu equip amb una fuetada imparable. 1-0 a favor del ATBFEM.  Arran del gol, l’equip es va mostrar més segur amb la possessió fent combinacions de passades seguides. A poc a poc el ATBFEM es va anar fent amo del partit amb una gran feina en totes les línies, encara que el VIC va estrènyer per les bandes i pilotes aèries, les laterals Aida i Vicky van tallar quantitat de pilotes en profunditat, i les centrals Marga i Maialen van realitzar múltiples cobertures per a les seves companyes en defensa. En el 39′, un servei de cantonada tret per Abi, després d’un varis rebutgis la pilota li va arribar a la capitana que no va dubtar a xutar per tota l’esquadra i gairebé va marcar el segon, però la portera rival el va tornar a parar. Es va arribar al descans amb el resultat ajustat, però amb les sensacions que el ATB podia haver ampliat més el resultat.

A l’inici de la segona part, el ATBFEM va sortir més endollat i no van trigar a tenir una altra oportunitat. De nou, Abi, va manejar la pilota fins a la frontal de l’àrea i la jugadora va xutar, però la pilota se li va marxar desviat per sobre del travesser. L’equip va continuar estrenyent, i Abi va filtrar una passada  a l’espai perquè *Yoli arribés. L’extremo li va faltar molt per a aconseguir aquesta pilota. Ja en el 58′, l’entrenador Txema Expósito, va realitzar dos canvis: la central *Maialen que durant tots els seus minuts va ser un mur en defensa, va marxar per la seva companya Ponce. Aida va tornar a l’eix de la saga amb Marga i Ponce va jugar de lateral dret. L’altre canvi va ser  l’extremo esquerre Neus, que es va marcar un partit molt seriós tant en atac com en defensa va sortir per l’atacant Corrals. Les dues jugadores van sumar més treball i van ajudar l’equip a recuperar l’esfèric. La trobada va continuar obert i en molts moments el VIC va estrènyer  en el seu joc, però sense arribar a tenir ocasions clares de gol. Amb el 1-0, l’equip va aprofitar la velocitat de Corrals i tant les migcampistes Carla com Laura van buscar a la seva companya per a ficar-li passis a l’espai en les jugades d’atac. La defensa del VIC també  va buidar pilotes en la seva àrea. Darrere l’altre córner, la davantera Ray va intentar una xilena, que per desgràcia no va aconseguir connectar amb la pilota i el centre es va anar a servei de banda a favor de l’equip rival. Van continuar passant els minuts i en el 65′, Ray va ser substituïda per Gema, i la nova futbolista va aportar velocitat a l’equip. En diversos trams del partit, el *ATB va tenir la possessió i van sortir jugant des de darrere per a tractar d’embastar alguna jugada, encara que la gran majoria van acabar amb passades llargues a l’espai. Van ser minuts d’intensitat i de saber sofrir perquè les jugadors rivals també es van acostar a l’àrea balear, però la defensa no va donar cap opció perquè xutessin a l’arc de Sandra. La davantera Gema va oferir molt de desequilibri cada que va tenir la pilota als seus peus, i es va marcar una jugada individual en el 79′ que va acabar amb un centre a les mans de la portera rival. Per a buscar el segon tant de la tranquil·litat, el mister va fer un doble canvi: Yoli, fosa, perquè va barallar Durant tot el partit va deixar el seu lloc per la seva companya Marina Orozco, la golejadora Abi va ser canviada per Ana Isabel. Tant Marina Orozco en el centre del camp com Ana en defensa  van donar a l’equip més aire de cara als últims minuts del partit. En la recta final, el VIC va ficar un marxa més amb la pressió i va guanyar alguns xocs en el centre del camp i va treure diversos córner , però les guerreres van amarrar el resultat i van obtenir tres punts vitals que els van permetre seguir una altra jornada més com a líders en el seu grup. El ATB va sumar la seva vuitena victòria consecutiva demostrant que també saben sofrir enfront d’un rival intens. El diumenge que ve, les guerreres reben a Son Malferit a l’Igualada en una altra trobada molt difícil i complicat.

Fitxa Tècnica:

Atlètic Balears FEM: 1.Sandra Torres, 2.Maialen Esnaola (58′, 5. Ponce), 3.Victoria Chica, 6.Marga Fullana (C), 9.Rayanne  Silva (65′, 14.Gema), 10.*Abigail Quiroz (79, 4.Ana Isabel) 12.Laura Martínez, 16.Aida Fanals, 17.Yolanda Bonin ( 79′ 11.Marina Orozco), 18.Carla Sánchez, 23.Neus Perello (58′ 29.Corrals).

Vic Riuprimer REFO FC: 1.Ariadna Molist, 3.Mireia Masegur, 4.Anna Busquets, 5.Viena Massalle, 6. Queralt Torredeflot, 9.Nuria Sala, 10.Clara Arc, 11.Nuria Soler, 14.Alba Cardona, 16.Paula Jiménez, 18.Alexia Mayer

També van jugar: 7.Monica Lozano, 2.Mireia Roca, 8.Anna Sampedro, 12.Clivia Cardona

Declaracions:

Abi: “Per a mi aquest equip no té límits. Estem molt contentes amb el resultat i sobretot gràcies al cos tècnic i a la directiva que està treballant setmana rere setmana amb nosaltres. No cal confiar-se perquè queda molta lliga i ho donarem tot perquè el club estigui més amunt possible. Sempre és bo ajudar a l’equip, i si és amb gol, millor. Estic super contenta per haver marcat i haver ajudat a l’equip. Nosaltres sempre ens mereixem més per les ocasions que no podem ficar, però encara així estem contentes amb el resultat perquè al cap i a la fi hem sumat tres punts més i això és el que volíem. Es fa el que es pot, jo sempre estic treballant per a l’equip i ara ens toca currar ja que la setmana que ve, ens toca un partit important a casa.  Encara no tenim referències de com és l’altre equip, però el prepararem com sempre: treballant”.