Remuntada davant un rival directe

El ATB rebia a un rival directe en la lluita per les tres posicions que donen opció a somiar amb l’ascens, el Reial Madrid Castella de Raúl González Blanco, que venia de derrotar el passat dimecres per 3-1 al líder Sanse. Jordi Roger apostava per un 11 amb tan sols dues novetats respecte a la setmana passada en el Cerro del Espino. Xavi en porteria, lateral dret avui per a Miguel Acosta com primera novetat, Peris, Olaortua i Cristian completarien la defensa, doble pivot parella d’Alfonso i Cordero, en les bandes Canario i Alberto Gil (segona novetat) i en punta Coro i Vinicius. El partit començaria amb mala sort. El migcampista Alfonso es lesionava en el seu genoll esquerre en el 11′ i era substituït per Armando. La primera mitja hora de joc el Castella va tenir la pilota i va pressionar molt a dalt, sense notar-se el seu esforç del passat dimecres. Amb una defensa de 3 centrals i dos carrilers, Raúl González va plantejar un partit molt tàctic, donant-li la maneta del joc a Dotor. El Castella va buscar sempre la banda dreta, amb l’hàbil i ràpid extrem esquerrà Peter, jugant a cama canviada. Pràcticament no va passar res fins al 33′. Vini fa una falta sobre Peter. L’extrem li pega amb l’esquerra des de la frontal amb un xut que sorprèn Xavi Ginard. 0-1. Precisament Vini va poder empatar 4 minuts més tard, en el 37′ amb un córner en el qual fa una bona rematada de cap desviat per poc. El Reial Madrid Castella va poder marcar el segon amb un llençament de la frontal de Gelabert que va marxar fregant el pal des de fora de l’àrea. Amb el 0-1 s’arribaria al descans.

Després de la represa, el partit va canviar per complet i els nois de Jordi Roger es van endollar per complet des del minut un. Es quedava en el vestuari Alberto Gil i entrava David Haro. L’ATB va ficar una marxa més, conscient de la importància del partit i es va notar. Encara que la primera arribada va ser per a Hugo Duro, que va rematar fora en el 46′. En el 56′ l’ATB empatava el partit d’estratègia. Córner mesurat de Peris en el primer pal i Olaortua pentina a la xarxa. 1-1. Alegria màxima de l’equip. En el 60′ mateixos protagonistes i a punt de marcar el segon, però la rematada va marxar fora per poc. L’ATB volia més. En el 62′ Gelabert s’escapa en línia de fons i el seu centre xut pega en el lateral de la xarxa. Un minut més tard la recompensa. Jordi Roger havia introduït a Manel per Coro i el català va guanyar un duel per a deixar-li a Vini que empalma a gol dins de l’àrea petita. Gol dedicat a la seva futura filla. Cinquè gol del brasiler, màxim golejador de l’equip. Amb el 2-1 el partit va canviar per complet. Tocava arromangar-se i defensar amb ungles i dents el botí de la remuntada. Tot l’equip es va bregar. Baselga i Pedro van entrar al final i van aportar molts duels guanyats. Tots els canvis van sumar molt. En la 80′ rematada de cap d’Hugo Duro que atura Xavi. El meta d’Artà es va mostrar molt segur tot el partit, estant bé colacat. Tant és així que en el 81′ va tornar a fer una parada salvadora amb el peu per a evitar l’empat a Peter. Després dels 5 d’afegit, alegria immensa en guanyar novament en l’Estadi i sumar tres punts. Sense temps per a celebrar, l’equip treballarà des de demà perquè el dimecres visita al DUX, en el partit de la jornada 10, retardat pel temporal Filomena. Rival directe per la tercera plaça.

Fitxa Tècnica:

Alineacions

Atlètic Balears: 1. Xavi Ginard (c), 3. Peris, 4. Olaortua, 5. Cristian, 9. Vinicius (84′ 19. Baselga), 10. Canario (84′ 22. Pedro Orfila), 14. Alfonso (11′ 6. Armando), 16. Xai, 17. Alberto Gil (45′ David Haro), 18. Acosta i 20. Coro (55′ 11. Manel Martínez).

Reial Madrid Castella: 13. Toni Fuidías, 4. Mario Gila (66′ 5. Víctor Chust), 3. Miguel Gutiérrez, 20. Sergio Santos (66′ 22. Arribes), 2. Guillem Rodríguez, 15. Pablo Ramón (66′ 17. Hugo Claudio Vallejo), 27. Peter, 10. César Gelabert, 13. Xavier Sintes, 8. Dotor (72′ 16. Iván *Morante) i 19. Hugo Duro.

Àrbitre: Andrés Fuentes Molinas (comitè valencià). Va amonestar en el ATB a Olaortua, Cristian i a l’entrenador Jordi Roger. I al Castella a Iván Morante i a l’entrenador Raúl González Blanco.

Primer assistent: Ismael Fernández Mateos*Segundo assistent: Jesús *Calvelo Iglesias.

Minut de silenci: Es va guardar un minut de silenci en memòria de Toni Pons ‘Caliu’, aficionat *balearico de tota la vida, mort per coronavirus en les últimes hores. El club va col·locar una pancarta de NO Al RACISME amb la imatge de Vinicius, com a condemna a la situació denunciada la setmana passada.

Gols:

0-1 Peter 33′

56′ 1-1 Olaortua

63′ 2-1 Vinicius

Estadi: Estadi Balear (a porta tancada)

Declaracions:

Jordi Roger: «S’ha sofert, però si algú no ho esperava contra aquest rival… era complicat. Ja vaig dir en la prèvia que és un bon equip, tècnics, ràpids, amb un contra un. La primera part no hem estat bé malgrat haver entrat bé al partit els primers minuts. La lesió d’Alfonso ens ha descol·locat i ells ho han aprofitat després d’una falta absurda nostra han marcat. La segona part hem estat millor que ells i s’ha decantat per a la nostra part en un partit molt igualat que es decanta pels petits detalls. M’alegro pels jugadors i per l’afició. Molt content. Era un partit de 7 punts, els nostres 3 punts, els que no sumen ells i el golaveraje. És qüestió de creure i tenir fe, és el que inculquem, partit a partit i portem 9 punts de 12, els altres també juguen. Tots es juguen molt ara mateix. Ara a gaudir-ho però des de demà a preparar el partit del DUX, que està onfire. M’alegro molt per Vini, ja va tenir el nostre suport i el de l’afició que es va bolcar amb ell després de l’incident. És un jugador molt important per a nosaltres, important que marqui per al gol, bona feina també de Manel, ens ha donat vida, el gol de *Vini gana el duel ell. Content pels jugadors, els canvis han aportat molt i ens han donat molt: Baselga, Pedro Orfila… ens han donat la vida i això és equip. Ahir el Castella tenia a Chust a Osca i avui ha arribat per a jugar, Arribas és jugador de superior categoria i estan en el millor lloc. Alfonso és un jugador molt important, és la nota negativa del partit, veurem què té en el genoll, la seva lesió ens ha tret del partit. En la primera part hem corregit que estàvem dividits i ells guanyaven la segona jugada i atacaven. Vini i Manel quan centres a l’àrea en aquesta categoria sempre passen coses. Aquesta victòria ens farà créixer com a equip i m’alegro pels jugadors i per l’afició, que no pot venir però que han posat les seves banderes. No podem celebrar res, a endollar-se perquè el dimecres anem contra el DUX, que està per sobre de nosaltres i ha guanyat 0-3. A recuperar a gent i a competir i a intentar guanyar. He parlat amb Raúl, és una bellíssima persona. Treballem molt la pilota parada, tenim 6 gols de córner i algun que no hem marcat per poc. Són molts gols. Les treballem per a això. Peris la posa bé, calcat a l’altre dia i és difícil de defensar i és una arma a aprofitar. És pesat treballar-ho però dóna molts punts a final de temporada».

Olaortua: «Sabíem que el Madrid és un equipazo, amb el 0-1 sabíem que si empatàvem tindríem ocasions i crec que victòria merescuda. Tenim bons llançadors a pilota parada, mai he estat un golejador però content per ajudar a l’equip. Mai és bonic escoltar càntics racistes i content pel gol de Vinicius, li vindrà bé. El dimecres tenim un partit molt important que hem de guanyar, ara tots els partits són importants perquè la lliga és curta i cal anar per totes».