Primera derrota de la temporada a casa

CRÒNICA

L’Atlètic Balears rebia el Sevilla Atlético, a la disputa de la jornada 15 de Primera RFEF Footters. Xavi Calm perdia un altre jugador lesionat, Iñaki Olaortua, a qui se sumaven Jesús Álvaro, Hugo i Alfonso, tots ells ja a l’última fase de recuperació de les seves respectives lesions. A més, Luca Ferrone no podia jugar en veure cicle d’amonestacions i estar sancionat. Calm apostava per René en porteria, Robles al lateral dret, Ignasi a l’esquerre, centrals per a Orfila i Delgado, al doble pivot Cordero (amb embenat a la mà) i Petcoff, tots dos recuperats, bandes per a Armando i Canario i a dalt Vini i Dioni.

La primera part va començar amb ritme. Al 2’ Dioni mana una pilota alta després d’una bona passada d’Armando on trencava el fora de joc. El vent va fer molt difícil el joc, especialment quan la pilota no anava rasa. Poques arribades dels dos equips i escàs perill. Al 37′ una pèrdua al centre del camp fa que l’equip sevillà munti una contra per la dreta, Luismi fa una gran jugada amb passada de la mort a Juanlu perquè faci el 0-1 imparable per a René. Amb el resultat advers s’arribaria al descans.

A la represa, l’ATB va sortir amb ganes d’empatar, Calm movia fitxa al 57′ amb un doble canvi que va activar l’equip: sortien del terreny Robles i Cordero (amb targeta) i entraven Josep Jaume i José Fran. El primer marcava una línia de 3 centrals i el segon en banda situava Armando per dins. Ignasi tenia tot la banda per a ell i va realitzar diverses incursions de perill, una d’elles al centre xut al 60′. Quan l’equip estava millor, arribava la sentència. Córner rematant Kike Salas, fa una parada René però Valentino agafa el rebuig per marcar. Era el 74′ i el marcador reflectia un 0-2. Calm treia Ignasi del camp per introduir Manel. L’ATB va tirar de cor però no n’hi va haver prou perquè va costar arribar amb perill en els últims minuts. La pèssima notícia, una expulsió al 93′ d’Armando per una entrada al central. Primera derrota de la temporada.

Alineacions

Atlètic Balears: 13. René, 2. Robles (57′ 15. Josep Jaume) , 22. Orfila (c), 5 Delgado, 6. Armando, 8. Cordero (57′ 7. José Fran), 9. Vinicius, 10 Canario, 17. Dioni, 20. Ignasi (74′ 11. Manel), 21. Petcoff.

Sevilla Atlético: 13. Javi Díaz, 2. Valentino (c), 6. Juanmi G. 28. Kike Salas, 23. Juan María, 33. Lulo, 16. Juanlu, 19. Zarzana, 17. Luismi Cruz, 31. Capi (58′ 32. Arcos) i 7. N. Quintana.

Àrbitre: Carlos Calderiña Pavón (Comitè Català).

Va amonestar a l’ATB: Vinicius, Cordero, Damián i va expulsar amb vermella directa Armando.

Va amonestar al Sevilla Atlético: Juan María i Luismi.

Estadi Balear: 1.800 espectadors. Molt de vent.

Declaracions:

Xavi Calm: “Físicament no ha afectat, mentalment pot ser. No té res a veure el cansament físic amb el que hem vist avui. Estem per rendir i avui no hem jugat. El rival necessita els punts i ha fet el que havia de fer per guanyar, nosaltres també ho faríem en un camp tan complicat com aquest, la manera com ho han fet doncs han marcat en un error nostre el primer i el segon no pot tornar a passar. Els jugadors estan fastiguejats, no teníem intenció de fer aquest tipus de partits. El vestidor està dolgut, sabíem que podia passar, toca aixecar-se ràpid i treballar. Hem estat pocs minuts bé. Quan millor estàvem ens han marcat de córner, gol que no pot passar. Nosaltres hem arribat menys que el rival però teníem la sensació que podríem ficar-los a la seva àrea però el segon gol ens ha trastocat molt. No podem esperar a encaixar un gol per reaccionar, jo sóc el primer responsable. Diumenge que ve si ja anàvem per la victori a com sempre, doncs ara mateix estem fastiguejats i això és futbol, ​​toca aixecar-se i treballar el partit per sortir a guanyar. Cada partit treballem per guanyar-ho. Mirarem de recuperar aquests 3 punts el proper diumenge. L’àrbitre no ha estat determinant ni la clau del partit, mentalment no hem entrat en cap moment. La setmana vinent serà un altre partit i intentarem no fallar en aquests conceptes. Cada setmana ho intentem. No hi ha hagut ocasions perquè la passada era llarga, o curta, o la tallaven, o la centrada sortia llarga o curta al porter, no hem entrat en el partit i amb això no dic que no hàgim volgut, l’equip ha volgut però avui no ha sortit”.

Josep Jaume: “Dimecres va ser una alegria molt gran en marcar l’últim minut però avui hem de fer autocrítica per poder anar al Johan Cruyff a buscar els 3 punts. El vent no ha ajudat però hem de corregir errors i que no torni a passar contra el Barça B. Cada vegada em sento més a gust, estic a disposició del míster per ajudar l’equip en allò que faci falta. Tant José Fran com jo hem sortit amb ganes i hem ajudat l’equip, com s’ha demostrat al camp”.

Pedro Orfila: “Avui crec que és un dur pal per a tots perquè crec que no hem trobat el nostre futbol, cosa que ens ha fet estar a dalt tota la temporada. Cal fer autocrítica i pensar a tornar a la nostra identitat el proper diumenge. Nosaltres mateixos ha estat la clau, cal millorar el que podem controlar, avui no vam estar a segones jugades, estar junts, es van trobar amb el gol ells i es va posar costa amunt el partit. Sempre estàs il·lusionat per jugar i gaudir de minuts, però te’n vas amb mal gust de boca, ho intentem i premem per igualar però es van trobar amb un altre gol a pilota parada, hem de millorar nosaltres mateixos”.