Golejada per assolir el lideratge

CRÒNICA

Disputa de la jornada número 13 de la Primera RFEF Footters davant l’UCAM Múrcia a l’Estadi Balear, en un ambient ennuvolat però no plujós. El partit tenia l’al·licient que en cas de victòria, l’ATB es podria posar momentàniament líder, ja que el Villarreal B no jugava en tenir un brot de coronavirus el Castellón i haver-se suspès. Xavi Calm seguia tenint les 3 baixes conegudes de Jesús Álvaro, Hugo i Alfonso. De fet, el tècnic balearic repetia mateix onze que la setmana passada. René en porteria, línia defensiva amb Luca, Ignasi, Olaortua i Delgado, doble pivot al centre del camp per a Cordero i Damián Petcoff, bandes per a Canario i Armando (repetia el britànic en banda) i en punta Vinicius i Dioni. Als prolegòmens del partit, el director esportiu, Patrick Messow, va entregar una samarreta emmarcada a Nuha, exjugador de l’ATB la temporada 2018/19, autor dels dos gols que van donar la victòria davant el Lleida a la jornada 37 d’aquella temporada que va suposar la segona lliga a la història del club i la primera de l’era Ingo, a més de ser artífex de 2 dels 3 últims gols que l’equip va marcar a Son Malferit davant el Mirandés. Jugador molt estimat.

L’ATB va tornar a oferir una gran imatge a la primera part, molt superior el seu rival de principi a fi. Al 4′ córner que remata al travesser Vinicius, el rebuig en línia de gol el remata amb el front forçat Cordero i Biel Guasp, se’l troba per blocar. No va entrar de miracle. L’ATB continuava pressionant. Al 5′ possible penal per mans en un centre de Canario. El palentí va tornar a completar una gran primera meitat. Al 6′ Damián Petcoff dispara des de fora de l’àrea alt. Al 8′ Canario pressiona la defensa i roba per assistir a Dioni la passada de la mort. Gol. 1-0, el setè al compte particular de Dioni, el pitxitxi. Al 14′ gran jugada de Vini, amb broc al defensa i el seu xut amb l’esquerra dins de l’àrea ho para Guasp al primer pal. Armando va realitzar una jugada marca de la casa en un eslàlom a banda esquerra perquè Guasp s’anticipés a Dioni quan ja es mastegava el segon. Sí que va merèixer arribar en un mà a mà de Cordero davant Guasp, a passada de Dioni, la pilota creuada va marxar a prop del pal. Devia arribar el segon i gairebé va arribar l’empat en una rematada al segon pal de Johan que es va trobar amb un gran René que va salvar l’equip.

Alineacions:

Atlètic Balears: 13. René, 12. Luca Ferrone (87′ 22. Pedro Orfila), 20. Ignasi, 4. Olaortua, 5. Delgado, 6. Armando, 8. Cordero (70′ 7. José Fran), 9. Vinicius (75′ 11. Manel), 10. Canario (c) (87′ 18. Isi Ros), 17. Dioni (87′ 15. Josep Jaume) i 21. Petcoff.

UCAM Múrcia: 1. Biel Ribas, 2. Johan (73′ 23. Josema), 3. Viti (c), 4. Charlie Dean (45′ 22. Admonio), 6. Abenza, 7. Alberto Fernández (60′ 14 .Nuha), 8. Tropi (68′ 15. Caballero), 11. Lliberto, 16. Chacartegui, 17. Xemi i 19. Armando.

Àrbitre: José Antonio Sánchez (Comitè Andalús).
Va amonestar a l’ATB Cordero i René.
Va amonestar a l’UCAM Armando i Alberto Fernández.

Estadi Balear: 2.000 espectadors.
Es va guardar un minut de silenci en memòria dels socis Juan Gayà i Margalida Huguet. Es va lliurar una samarreta emmarcada a Nuha.

DECLARACIONS:

Xavi Calm: “El partit ha estat molt complet, hem fet un desgast molt gran a la pressió. No era fàcil, perquè l’UCAM va plantejar un 3-4-3 entre línies i hem fet un partit molt complet. Hem estat superiors al rival , que és el que busquem. En aquesta categoria no és fàcil mantenir un ritme alt tot el partit i ser protagonistes tot el partit i hem estat a prop. A seguir així a intentar guanyar la setmana que ve una altra vegada sense baixar la intensitat ni l’atenció per seguir allà dalt, que és el que ens agrada. Hem tingut opcions per ficar el segon abans, ells en van tenir una al final de la primera part en una pilota i són perillosos, però la circulació nostra avui ha estat fluida, amb la qualitat que tenim sempre és millor, el rival també juga però hem estat inspirats i cal felicitar tot l’equip, no sé si ens ha motivat això del Bayern de Munich, avui hem estat al partit més complet durant més minuts de la temporada. Havíem estat bé però no durant els 90 i avui és un exemple de partit a seguir, estar bé tot el partit. Hi ha caps de setmana que ho aconsegueixes i altres que no. Estem contents. Ignasi ha fet un gran partit. Però no avui, fa setmanes que és a un bon nivell, és jove però té moltíssima qualitat i condicions i ens dóna tant en defensa, perquè és ofensiu però millora en aspectes defensius. Té bon centre, control, passi per combinar, ha fet un partit complet, però destacaria tot l’equip complet perquè tots han fet un gran partit. El liderat és anecdòtic, primer perquè no estem en igualtat de condicions perquè el Villarreal té un partit menys. I segon perquè és aviat, et fa alegria, millor anar primer que segon, però li donem la importància que no té més. Treballarem igual que quan no anàvem líders i anirem a Tarragona a guanyar”.

Ignasi: “Molt complet pels tres punts, amb ganes després de l’empat de la setmana passada. Content per ajudar l’equip, sigui amb gol o assistència. Poder jugar amb una plantilla tan bona t’ajuda a créixer, hi ha jugadors amb bagatge que han jugat en categoria superior i a un jugador jove com a mi, m’ajuda. Nosaltres cada partit ho afrontem de la mateixa manera, independentment dels comentaris de l’entrenador rival. Hem anat a guanyar des del minut u i ens hem sentit molt superiors al rival. Ens motivava el liderat en no jugar el Villarreal per donar un cop a taula i que vegin que no afluixem, dormirem líders i seguirem en aquesta línia perquè no volem baixar-hi”.

Manel: “Crec que hem sortit molt bé des de l’inici, només hem fet un gol i ells han tingut una sola ocasió. L’equip ha sortit endollat, amb ganes, per fer bo l’empat d’Alcoi i a la segona n’hem fet dos més. Crec que hem concedit poques ocasions, només a la primera una, a causa de la concentració, a totes les ganes del bloc a guanyar el partit, ens motiva ser líders entre molts equips grans a la lliga però això és llarg i cada setmana pot canviar , hem de pensar només en el proper partit. Tenim una plantilla competitiva i de vegades toca sortir en els últims minuts i cal donar-ho tot, surtis uns minuts o juguis d’inici. I si puc marcar, molt millor”.