El derbi femení es queda a casa

CRÒNICA

El ATBfem es va imposar al Collerense en el derbi. La guerreres venien de perdre la setmana passada a Vic durant els últims minuts de partit, el que els va fer afrontar la setmana amb més ganes i preparar-se per guanyar aquest derbi, perquè com bé va recordar Gabi durant tota la setmana: “els derbis no es juguen , es guanyen” i això va fer el nostre ATBfem, guanyar el derbi davant el Collerense amb un contundent 2-0. Va ser un partit molt competit, igualat i intens per part dels dos equips, però finalment les guerreres van treure coratge i es van imposar marcant dos gols molt semblants amb les mateixes protagonistes en tots dos, Gabi i Joaneta. La primera part de la trobada va ser molt igualada, tot i que es notava una mica més de pressió exercida per part de l’ATBfem, tot i que les ocasions no arribaven. La primera ocasió de gol, va ser per al Collerense, al 9 ‘, una contra després d’una falta a favor per les noies de l’ATBfem que finalment s’acaba aclarint fora de porteria. Al 16 ‘arribaria la segona ocasió per al Collerense, tot i que estrenyia molt més i tenia més control de la pilota el ATBfem. Aquest cop una falta a favor de les vermelles, que acaba aclarint Sandra per sobre del travesser. Pilota que acaba en córner. Després d’aquesta jugada el ATB arrenca una contra en què Gabi es queda sola en carrera davant porteria i una jugadora del Colle li estira de la samarreta provocant una falta bastant perillosa, ja que era l’última jugadora. Ja no hi ha més ocasions en el primer temps del partit per cap dels dos equips, tot i que el partit està molt igualat i molt intens per a tots dos.

Al descans Txema Expósito aprofita per fer canvis i surt María Còrdova de el terreny de joc per donar-li pas a Orozco. El ATBfem comença a apretar durant la segona part, fins que finalment aconsegueix el primer gol al 53 ‘. Passada llarg a el buit de Gabi per Joaneta, que acaba esclatant en porteria sense deixar-li opcions a la portera del Colle. El ATBfem no trigaria a sentenciar el partit, el segon gol per a les guerreres arribaria set minuts més tard, i repetint protagonistes, passi de Gabi perquè Joaneta sentenciï i li doni el 2-0 a l’ATBfem. Joana ja porta 3 gols en dues jornades. Les guerreres estaven enchufadísimas en el partit, tot estava a favor seu, i elles ho sabien. Al minut 78 ‘una altra ocasió per a Gabi, que finalemente acaba en mans de la portera del Colle. Al 79 ‘arriba el segon canvi per al ATBfem, surt la golejadora Joaneta per donar-li pas a Abi, que refresca l’equip i li dóna un toc més de perillositat, ja que en el 86’ té una gran ocasió de gol, que acaba en forcejament amb dues jugadores vermelles, una d’elles intentant agredir Abi. Al 87 ‘doble canvi per al ATB, surten Raquel i Gabi i entren María Ponce i Laura Martínez.

Els primers +3 per a les guerreres després l’ensopegada de la setmana passada a Vic, i que millor manera d’aconseguir-los que a Son Malferit, davant la seva afició i en un derbi. Enhorabona guerreres, a seguir així!

DECLARACIONS:

Txema Expósito: “La veritat que durant la setmana sabíem el que ens anava a oferir el partit, un equip molt ordenat, un equip que t’espera a tres quarts i que anàvem a portar el pes de el partit i el control de la pilota. És veritat que la primera part ha estat una mica més descontrolada, ens ha costat més tenir la pilota, donar-li ritme a el joc, però crec que hem competit molt bé en la primera part i després en la segona hem fet un pas endavant i han arribat els gols , dos molt bons gols. A banda, hem generat moltes ocasions, al rival li ha costat molt sortir del seu camp, que era la nostra intenció i la veritat que molt content. Això dóna gust, és un derbi i com porta dient tota la setmana Gabi “els derbis no es juguen, es guanyen” i així ha estat. crec que això és una festa per al futbol balear, el futbol femení també es mereix que hi hagi partits com aquests, on crec que s’ajunten les millors jugadores de l’illa , a part d’altres clubs. Però crec que la gent que ha vingut ha gaudit de veure un bon partit de molta intensitat i molt futbol. La setmana passada vam fallar moltes ocasions i vam cometre molts errors que durant la pretemporada no havíem comès, però bé, a la fi cada partit és un partit diferent, en cada partit hi ha molts minipartits. Avui hem controlat molt bé la pilota i el joc i s’ha vist reflectit en el marcador i en el partit. Estem molt contents amb Joana, treballa molt bé durant tota la setmana, però no només ella, hauria de destacar. Tot el món. Hi ha hagut dos canvis en els últims cinc minuts i han sortit amb una actitud espectacular, a el final és el que volem. De la setmana passada a aquesta hi ha hagut molts canvis a l’onze i la gent surt endollada, la gent vol competir, la gent sap on està i el que volem i la veritat que estem molt contents amb Joana, està ficant gols, però també és gràcies a la resta “.

Joana: “No es pot demanar més, ens portem els tres punts després de la setmana passada, que punxem a al final en el minut 90 i estem molt contentes, pels gols i per tot. Ha estat molt igualat, no arribàvem ni per una part ni per una altra i a la fi crec que hem estat més decisives nosaltres que elles. Molt satisfeta i molt contenta pels dos gols. Els vaig prometre a les nenes del juvenil C que els dedicaria un gol, i una promesa és una promesa, complerta. És molt guai, l’equip de què venia no tenia tot això, sempre s’agraeix una afició que estigui tota l’estona animant-te i donant suport a l’equip, a més quan les coses no et surten, va molt bé “.

Paulita: “A la fi, el que ens ha tret el partit endavant ha estat el treball, el treball de l’equip, la constància i que no hem abaixat els braços en cap moment. Hem donat el 100% i s’ha notat, elles han donat una petita baixada en la segona part i és on nosaltres hem aprofitat a encaixar els dos gols que ens han donat la victòria. Els derbis no es juguen, es guanyen, i és el que hem fet, guanyar. Estic molt a gust amb aquest equip , m’agrada com juguen, l’actitud, i a la fi això es transmet d’unes jugadores a altres i jo m’he sentit amb l’equip i a la fi la feina surt sol. A la fin, el Baleares és un equip molt professional i es nota tant fora com dins de camp, estic molt contenta amb la decisió que he pres. Recordo de la meva família, la meva parella, els meus amics, a la fi, sempre estan amb mi en els bons i en les dolentes i de la meva representació, sobretot. El guanyar sempre és un somriure per a nosaltres i es nota la felicitat, espero que seguim així molts triun fos més “.