El ATBFEM cedeix un empat a Son Malferit

Jornada número 23 de la Lliga Femenina Nacional. Les guerreres. van tornar a jugar en el seu camp de Son Malferit, després de l’última victòria aconseguida la setmana passada enfront del Terrassa per 0-3. En la tarda del diumenge, el ATBFEM es va enfrontar al Riudoms, i encara que les guerreres van intentar aconseguir la victòria fins a l’últim minut, al final no es va poder i van sumar un altre punt més per a acostar-se més a l’objectiu.

Per a aquesta trobada, Txema va apostar per un onze competitiu i amb algunes novetats en la defensa: Sandra en porteria, Marina Steindl en el lateral dret, com a parella de centrals Marga i Aída, i Ponce sent lateral esquerre. En el centre del camp van jugar Carla, Laura i Abi. En el trident atacant, Corrales per esquerra, Gema per dreta, i en punta Marina Pobla. Donada la baixa de Maialen per lesió, la seva companya Aida va tornar a l’eix de la saga juntament amb la capitana per a defensar els atacs del conjunt català. A més, Steindl i Ponce també van ser les novetats sent les laterals per a aquest partit. Les jugadores van saltar amb una samarreta i una pancarta de suport a Maialen, lesionada de fractura de clavícula en el partit anterior de Terrassa.

L’inici del partit va tenir molta intensitat: pilotes dividides, rebutjos i disputes en les segones jugades. El ATB es va fer de seguida amb la possessió de la pilota, atès que les jugadores de l’equip rival no els van pressionar i les balearicas van poder treure la pilota des de darrere. La primera ocasió no va trigar a arribar. Un córner llançat per Abi va posar una bona pilota a l’àrea rival i la migcampista Carla gairebé va aconseguir rematar de cap. El Riudoms no va arribar amb claredat a la porteria de Sandra encara que les centrals Marga i Aida van ser providencials per a parar a les atacants rivals. Ponce es va mostrar molt activa i treballadora tant en atac com en defensa i juntament amb la seva companya Corrals, van generar molt de perill per la banda esquerra amb desmarcatges i internades per aquesta zona del camp. En el 13′, Carla va recuperar una pilota en camp contrari i sense pensar-lo dues vegades va disparar amb força des de fora de l’àrea. El rebutgi li va caure a Pobla, però va estar en fora de joc quan va rematar a porta. Per part de la banda dreta, la lateral Marina Steindl i Gema també van realitzar jugades en atacs que van buscar molta profunditat per a posar centres perillosos. El ATBFEM va voler buscar el primer tant en els primers vint minuts i el va intentar amb molts centres per totes dues bandes. L’extremo Corrales va generar molts desbordis donada la seva gran velocitat en l’u contra i un. Gema va treballar molt amb i sense pilota, i cada vegada que tenia espais, es va tirar molts desmarcatges per a obrir el camp. Per part del centre del camp: Carla, Laura i Abi van barallar moltes pilotes per a fer-se amb la possessió en la medul·lar i quan l’equip no tenia la pilota no van perdre el lloc en cap moment. La davantera, Marina Pobla, no va deixar de lluitar barallar durant tota la primera part amb ganes i intensitat. La trobada va ser disputada i intensa, però el ritme de circulació de pilota era un pelin baix sobretot amb les transicions des de darrere i per a això l’equip havia de ficar més intensitat. Van passar els minuts en el que va haver-hi molts rebutjos, faltes i passis imprecisos. Cal destacar la gran labor defensiva d’Aida i Marga estant contundents en les pilotes aèries o en els talls per a detenir a les atacants. Poques ocasions fins que va arribar el 28′ i Abi ho va intentar amb un cop amb cama dreta que se li va marxar desviat. L’equip rival tampoc inquiet a la porteria de Sandra, encara que van ficar molta pressió en totes les línies. La primera part va acabar amb empat a zero en el marcador però amb les millores ocasionis per part del ATBFEM.

Després del descans, l’equip va sortir a buscar el primer gol per a obrir el marcador. El Riudoms va continuar amb pla de joc: no pressionar a dalt i mantenir-se les línies molt juntes. No obstant això, les guerreres van recuperar una pilota en camp rival i Laura va posar una pilota penjada perquè Marina Pobla pentinés de cap i Gema, que va arribar amb la seva gran velocitat va xutar ras, però les defenses rivals van treure aquesta pilota sota pals i la van enviar a servei de cantonada. Gema i Corrales es van canviar de banda per a tractar de buscar més profunditat a cama canviada, i en el 54′, l’extremo Corrals va posar un altre centre molt precís a la seva companya Pobla. La davantera va rematar de primeres per sobre del travesser i va ser una ocasió molt clara posar a les seves companyes per davant. Van passar els minuts i la trobada es va tornar molt físic amb xocs en totes les línies, faltes, transicions ràpides… etc. En el 60′, Txema va decidir moure la banqueta amb un doble canvi: Marian Steindl, que va fer un partit molt seriós, va marxar per Neus, i la migcampista Laura, intensa en tots els seus minuts, va ser canviada per Yoli. Canvi de posicions en els següents minuts: Aida va tornar al lateral dret, Ponce com a central, Yoli en el lateral esquerre i Neus com a migcampista. L’empat no es va moure fins al 65′. Una jugada indecisa entre Carla i Abi en tractar de controlar la pilota, li va permetre a la central rival sortir en una contra perillosa en un dos per a un. La jugadora rival va posar una passada a l’espai a la seva davantera Joana Roig, que en un mà a mà enfront de Sandra va marcar el primer gol de la trobada. 0-1 després d’una contra perillosa. Les guerreres no van baixar els braços i van ficar més ritme amb l’objectiu d’empatar ràpidament. Dos minuts després del gol, el míster va tornar a fer un altre canvi: Corrals va marxar per Keni. La davantera baleàrica va ficar treball, ganes i velocitat en tots els minuts en el camp i va generar molt de perill en jugades individuals per banda dreta. Ja entrat en el 70, amb el ATBFEM bolcat, Yoli va posar un centre molt alt a l’àrea contrària i Pobla gairebé de xilena va rematar d’esquena per a mana l’esfèric dins de la xarxa. Desè gol de Puebla. La pichichi de l’equip va tornar aparèixer per a ajudar a les seves companyes amb un altre gol. Durant aquest centre, Marina Pobla es va desmarcar de les seves defensores i va aconseguir connectar la rematada de primeres (gairebé de xilena, però d’esquena). Amb 20 minutos per davant, les jugadores van tenir temps per a tractar de buscar el segon encara que el Riudoms també es va mostrar sòlid. L’equip va insistir per les bandes, i Gema va tornar a posar un centre perillós i tancat que aquesta vegada no el va rematar ningú. Ja en el 88′, Abi, que no va parar de treballar, ficar cama en el centre del camp i altre, va ser canviada per Lucía. La nova companya va jugar en el centre del camp i va aportar més intensitat en el joc i va ajudar en atac per a buscar el segon gol. L’equip el va intentar fins al final, però va faltar disparar a porta en els últims minuts. Segon empat seguit a Son Malferit i punt important per a seguir a dalt en la classificació. La setmana que ve les guerreres visiten el camp del Vic i esperen seguir la seva bona ratxa de victòries fora de casa per a sumar altres tres nous punts. El ATBFEM té una altra setmana d’entreno abans de viatjar el cap de setmana que ve per a afrontar una altra nova final. Per totes, guerreres.

Fitxa Tècnica:

Atlètic Balears: 1. Sandra, 5. Ponce, 6. Marga (c), 8. Carla, 10. Abi(86′, 27. Lucia), 12.Laura (60′, 17. Yoli), 14. Gema, 16. Aída, 19.Marina Puebla, 21. Marina Steindl (60′, 23. Neus) 29. Corrales (67′, 7. Keni).

CD Riudorms: 1. Brigida Llevat, 2.Garazi Basterrechea, 3. Isabel Magalef, 5. Cristina Becerra, 8. María Pablo, 12. Esther Barbera, 15. Lledo Gardi, 18. Joana Roig, 19. Andrea Ibáñez, 20. Ingrid Ferran, 24. Julia Vernet

També van jugar: 17. Sarai Lluita, 11. Paula Somavilla

Àrbitre: María Cristina Colomar Baeza