Victòria crucial al 94′

CRÒNICA

Disputa de la jornada número 11 de la Primera RFEF Footters davant de la Balona, ​​equip amb només un punt menys que l’ATB abans d’iniciar el partit. Xavi Calm perdia durant la setmana Hugo, que requeia de la seva lesió en espera que les proves mèdiques determinin l’abast exacte, a més tampoc podia comptar amb el jefecito Damián Petcoff, que complia cicle de grogues. Tampoc amb els lesionats Jesús Álvaro i Alfonso. L’11 pel qual va apostar Xavi Calm era el format per René Román en porteria, defensa per a Luca Ferrone, Igasi Vilarrasa, Olaortua i Delgado, doble pivot per a Cordero (novetat) i Armando, bandes per a Canario i José Fran; i en punta Vinicius i Dioni (novetat respecte a la setmana passada). A les files de Balona, ​​ex conjunt entrenat per l’actual secretari tècnic Jordi Roger i pel preparador físic Jesús Estrada, dos vells coneguts balearics: Gerard Oliva i Fito Miranda.

La primera part, marcada pel fort vent, molt igualada a tota hora. Amb poques ocasions. Fins al 14′ no hi va haver el primer acostament amb una bona jugada de Dorrio, el millor del seu equip, i una rematada de cap fora per poc d’Oliva. La primera arribada de perill de l’ATB al 28′, amb un bon xut amb l’esquerra de Cordero que marxa a un metre del pal. Cordero va completar una gran primera part. Dioni i Canario ho intentaven, però sempre faltava aquesta última passada per plantar-se davant el meta rival. Al 29′ roba Dioni i a la frontal que assisteix Vini i el seu xut de marxa alt. Bona ocasió. Al 40′ Diorro es planta davant René i el meta gadità atura segur l’ocasió de gairebé un mà a mà. Al 42′ l’àrbitre anul·laria un gol per fora de joc a Dioni. Amb el 0-0 s’arribaria al descans.

A la segona part l’ATB va fer un pas endavant. Va prémer de valent amb un gran Canario, que per moments es va posar l’equip a l’esquena. Com al 67′, amb una gran jugada en banda esquerra que se’n va del seu lateral i assisteix Luca Ferrone perquè remati, superi el porter però la tregui la defensa en línia de gol. La jugada va merèixer gol. Armando va demanar molt la pilota, conduint i intentant desencallar un partit davant un rival molt ordenat tàcticament. Costava fer caure el mur, per moltes ganes que li posava l’ATB, no hi havia manera de posar-se a mà a mà contra Nacho Miras. Xavi Calm movia banqueta donant entrada a Manel i Álex Robles per José Fran i Vinicius. L’ATB seguia insistint pujant la banda tant Luca com Ignasi, posant centres que per poc no trobaven rematador. La Balona ho intentava a la contra però no sorprenia, tot i donar entrada a la seva estrella Koroma, molt desequilibrant però que sortia de lesió. Quan semblava que el 0-0 era inamovible. Una falta a la frontal, llunyana per al xut directe però perfecta per posar-la, la feia bona Ignasi amb una gran centrada al segon pal on ‘Aerolíneas Olaortua’ feia de les seves, gol al segon pal, enganxant a la fusta en línia de gol i entrant plorant i deslligant la bogeria més absoluta a l’Estadi Balear. El temple balearic gairebé cau d’alegria. L’última jugada el partit, 3 punts vitals, més importants si és possible després de l’ensopegada del líder Villarreal B.

Alineacions:

Atlètic Balears: 13. René, 12. Luca Ferrone, 20. Ignasi, 4. Olaortua, 5. Delgado, 6. Armando, 8. Cordero, 7. José Fran (77′ 2. Robles), 10. Canario (c) , 9. Vinicius (77′ 11. Manel) i 17. Dioni.

Real Balompédica Linense: 13. Nacho Miras, 5. F. Morante, 7. Loren, 8. Leandro (77′ 4. Jesús Muñoz), 10. Ñito González (c) (69′ 12. Bandaogo), 15. Borja López , 17. Gerard Oliva, 18. Víctor Mena, 19. Chiro (58′ 6. Coulibaly), 21. Dorrio O. i 25. Masllorens.

Àrbitre: José David Martínez (Comitè Murcià).

Va amonestar a l’ATB: Cordero i Vinicius.

Va amonestar a la RB Linense a: Dorrio

Estadi Balear: 1.800 espectadors. Fort vent.

Declaracions:

Xavi Calm: “Són 3 punts igual però l’emoció és diferent. Quan penses que s’escapen dos punts, marcar al 95 reforça sempre i se celebra més, però hem de seguir sumant. Ells són un equip que han demostrat que competeixen moltíssim, que estan ordenats, que no els pots agafar en transició. El vent era incòmode per als dos equips, a les passades llargues hi havia risc de precisió i amb passades curtes ens costava. Hem pogut marcar d’estratègia en un partit igualat, cosa que demostra que és una categoria duríssima i cal estar preparats per a tots. Ens assabentem després del resultat del Villarreal, el bo és que empatin tots, que sumin menys tots, però millor fixar-nos en nosaltres mateixos, ara menjar i celebrar i demà a pensar en Alcoy. Mereixements en futbol no compten, Linense ha fet un gran partit però a la segona part ens hem bolcat i hem insistit molt. El més important és que els 3 punts es queden aquí. Cordero després de no entrenar ni competir en un mes i mig… ha fet un partidàs. És important la seva experiència, ha sabut guardar, dosificar, amb targeta… molt content per la seva feina i ens vindrà bé recuperar-ho. Álex Robles ha sortit perquè pensàvem que Koroma jugaria a l’esquerra, per recolzar Luca Ferrone en tapar-lo. Koroma té molta velocitat i Robles gran centre, volíem posar pilotes a l’àrea i ens anava bé. La setmana passada quan vam perdre a Castelló, teníem ganes que arribés avui. Hem estat molt recolzats per l’afició quan estàvem espessos i estem molt feliços”.

Cordero: “Molt content per guanyar davant un rival que t’ho posa complicat. Per com ha estat el partit i el gol, molt content i a sobre per jugar 90 minuts. M’he trobat millor del que esperava físicament, he entrant molt per arribar-hi a aquest moment i, per sort, ho ha anat tot bé”.

Olaortua: “Sabíem que era un partit difícil perquè aquest equip defensa molt bé, així que content pels 3 punts. Estic feliç, jugant bé i toca seguir. Al final hi ha jugades que es treballen però a l’últim minut era posar la pilota en l’àrea i intentar rematar. Sabíem que era un rival difícil, que pressionava bé. A mesura que passava el temps hem anat jugant. La victòria és merescuda, ells han tirat dues vegades a porta. Content i a seguir. La primera part hem estat més nerviosos. A la segona hem fet més mal. L’important és anar de 3 a 3, el Villarreal ha perdut, nosaltres a la nostra i a seguir”.