Victòria clau per aspirar a la PRO

CRÒNICA

Tercera jornada de la segona fase en aquesta atípica temporada 2020/21. El marcador d’ahir, amb victòria del Villanovense 0-2 en el camp del líder Rayo Majadahonda, estrenyia encara més la classificació, obligant al ATB a no fallar avui per a continuar lluitant en aquesta carrera curta per a aconseguir una dels dues places que donin accés a jugar la Primera RFEF. El ATB va sortir molt fort. Ja en el 2′ David Haro, que va completar una extraordinària primera part amb mobilitat i joc, s’escapa després d’una deixada de cap de Manel però xuta al lateral de la xarxa. Era la primera arribada. En el 5′ bona combinació entre Lucca i Manel, amb David, perquè Manel xuti amb l’esquerrana alt. En el 7′ passi en llarg perquè Vini li guanyi l’esquena a la defensa, superi amb un subtil toqui la sortida del porter Montoya, que li toca i li derroca. Penal. Ho va transformar Peris, marcant el seu primer gol de la temporada amb molta seguretat. Gran primera part de Peris, completant moltes internades. En el 32′ bona jugada de Canyes per a David, que acaba amb un xut fora de Vinicius. En el 40′ Armant lidera un contraatac amb qualitat, superant als defenses i acaba xutant Manel a les mans del meta rival. L’equip treia molt bé la pilota superant la pressió, fruit d’això en el 42′ arribaria el 2-0 després d’una gran jugada d’equip en el qual Canari assisteix a Vini, qui marca de potent tret el seu novè gol de la temporada. En el 2-0 s’arribaria al descans.

La segona part es va iniciar igual, amb el ATB dominador i amb la pilota, buscant el tercer gol. En el 55′ primera aproximació rival amb un tret llunyà de Zarzo des de fora de l’àrea que marxa alt. No havia generat gens de perill l’equip extremeny fins al moment. Xavi Calm movia banqueta donant entrada a Cordero per Armando i posteriorment a l’uníson per Vinicius i Alberto Gil per David Haro. Cañas continuava estant immens al mig camp. Fent-ho tot bé. En el 72′ l’àrbitre xiula penal de Cordero. Ho transformaria Dani García per al 2-1. L’últim quart d’hora va ser una mica d’infart. Perquè el Mèrida es va tirar cap endavant i va tenir diverses ocasions. En una d’elles el mallorquinista Tovar trenca el fora de joc i supera en la sortida a René però quan anava a marcar Olaortua intercepta miraculosament en línia de gol per a manar a córner. Providencial. Era el 75′ de partit. En el 89′ Frare remata només en el segon pal de cap però bloca segur René. Cristian va entrar en els últims minuts per un actiu Canario per a donar més seguretat enrere. En el temps de descompte Chirri va ser expulsat per una dura entrada sobre Peris. Final del partit i victòria fonamental que permet a l’equip estar a un sol punt del líder Llamp.

Fitxa Tècnica:

Atlètic Balears: 13. René, 2. Luca Ferrone, 3.Perís, 4. Olaortua, 6. Armant (63′ 16. Cordero), 7. David Haro (69′ 17. Alberto Gil) 8. Cañas, 9. Vinicius (63′ 20. Coro), 10. Canario (84′ 5. Cristian), 11. Manel i 22.Pedro Orfila (c).

AD Mèrida: 1. Javi Montoya, 4. Erik (c), 6. Marc Carbó (59′ 22. Rocha), 7. Chirri, 12. Rubén Valverde (45′ 5. Mario Robles), 15. Álvaro Barbosa, 16. Selfa (45′ 17. Zarzo), 18. Nacho González, 19. Tovar (81′ 28. Carlos Cinta), 20. Dani García i 21. Frare.

Estadi Balear: 400 espectadors

Àrbitre: Sergiu Claudiu Muresan (Comitè Valencià)

Primer Assistent: Christian García Andreu (Comitè Valencià)

Segon Assistent: José Manuel López Rodríguez (Comitè Valencià)

Va amonestar en el ATB a Canari i Vinicius i al Mèrida a Selfa i Nacho González i va expulsar amb vermella directa en el 93 a Chirri.

Gols: 1-0 Peris (p) 7′ 2-0 *Vinicius 42′

Declaracions:

Xavi Calm: «El format dóna aquest tipus de partits, no volíem sofrir i crec que vam ser superiors tota la primera part i la segona, malgrat no relaxar-nos, el penal els va ficar en el partit. Crec que la primera part vam tenir moments molt bons i tal vegada sabíem que el tercer anava a arribar i després amb el gol hem tingut por de perdre tot aquest treball i això ens ha condicionat. Crec que haguéssim pogut fer el tercer però al final tres punts que es queden aquí. Els dos penals no els veig clars, ni el nostre ni el seu, va haver-hi un clar a Manel però no ho xiula perquè igual ja havia xiulat un i els que són cal xiular-los però l’àrbitre va estar bé, res a dir sobre el seu treball. Estem a mig camí i si seguim així ho aconseguirem. Ja sabíem que el Mèrida era perillós perquè té bons jugadors i toca anar a Don Benito a fer el mateix treball. És tan curt això que el que perd es queda despenjat i el que gana s’enganxa, no miro la classificació si guanyem ho aconseguirem. Content pels jugadors, pel seu el seu esforç i per la nostra afició. Hem de continuar guanyant partits, res està fet i el nostre objectiu és el següent partit. Ha marcat un bon gol Vini, en una bona jugada d’equip. Ens està donant molt, com tot l’equip, els que juguen i els que no, sumen. Pensava que podríem caure a pensar que portàvem temps fent-ho bé i que podíem creure que la victòria arribaria sola, però ho hem parlat i no he vist gens de relaxació i l’equip ha sortit a treballar. Si seguim així, tindrem alegries. S’ha obert un buit amb els altres equips, som 3 amb més opcions per a lluitar per aquestes dos terminis, un grup interessant. El Rayo semblava que tenia molt d’avantatge i comencem a distància nosaltres i hem recuperat la distància. Serà molt emocionant però hem de seguir amb el nostre pla. Estem centrats. Cal continuar igual. Deguérem tenir més control del partit avui al final, amb Cordero i Cañas donant solidesa. El rendiment de Canyes és increïble. El seu partit d’avui ens ha donat velocitat en joc, consistència i al final faltes al nostre favor. És molt bon jugador, no sols dins del camp, fora del camp també és importantíssim, la meva enhorabona per a ell».

Peris: «Tinc clar on tirar-ho a l’hora de xutar el penal. Sempre provo en els entrenaments. Vam tenir un inici de temporada espès però ara toca estar fortes sobretot a casa, per a ficar-nos en la PRO. Tenim confiança per a continuar fent el nostre treball, sortim cada partit amb mentalitat de guanyar. Són les dinàmiques, venim de tres partits guanyant i ens dóna confiança avui en sortir al camp. Content pel gol, encara que hagi estat de penal i ha servit per a la victòria. Hem agafat confiança i fem bons partits per a continuar guanyant. Hem millorat en fallades individuals defensivament, que ens va costar punts a casa i fora. El Mèrida havia de guanyar, per això amb el 2-1 s’ha estirat, ara li traiem 7 punts i ho tenen gairebé perdut i per això ens ha passat factura en encaixar».