Un precedent dolorós

L’Atlètic Balears i l’Albacete Balompié es veuran les cares en partit oficial quatre anys després. És veritat que l’1 d’agost de 2018, ara fa just 3 anys, es van enfrontar en partit amistós a Pinatar Arena, amb 1-2 a favor dels manxecs, remuntant el Alba amb dos gols de Lado, el gol inicial de Canario, en un gran partit dels balearicos davant un conjunt en aquest moment de superior categoria.

Però el precedent que més tenen en la memòria i retina les aficions de tots dos conjunts va ocórrer al juny de 2017. Una temporada en què l’equip va fer un final de temporada espectacular. L’equip va aconseguir en les últimes 9 jornades remuntar 10 punts més goal average al Badalona, ​​quart gairebé tota la temporada. En una última jornada de lliga a Son Malferit, l’1-0 davant l’Alcoyano, permetia a l’equip de Josico disputar el play-off, amb una gran festa a Son Malferit aquella tarda de maig. El sorteig va aparellar a l’equip contra el Toledo, segon del seu grup. 1-0 a Son Malferit amb golàs (obús, millor dit) de Malik i en el Salto del Caballo, nova victòria per 1-2 amb gols de Canario (a les files del Toledo) i de Julio Delgado (memorable jugada de Biel Guasp amb túnel inclòs abans d’assistir a l’extrem gallec, que estava de dolç aquest final de temporada). El segon gol el marcava Becchio. Bogeria a l’afició balearica desplaçada, prop de 400 seguidors.

Les semifinals de playoff ens van aparellar si o si amb l’Albacete, campió del seu grup, a l’estar estipulat així en les base per ser el ATB quart del seu grup. Son Malferit va tornar a vestir-se de gala amb 1.800 espectadors, ple de gom a gom en un partit molt igualat, amb un part per a cada equip. A la primera, Aulestia va estar providencial salvant diverses ocasions de l’Alba, superior, tot i que Malik va repetir gardela, aquest cop al travesser. A la segona les coses van canviar. Una bona jugada de l’avui balearico José Fran suposava el 0-1 després afusellar a l’escaire d’Aulestia en una gran acció personal superant Marcel. Però el ATB va estar millor aquesta segona part, sobretot amb l’entrada de Rubén Jurado, rematant al travesser amb un imponent cop de cap i sent objecte de penal en l’últim minut. Xisco Hernández ho transformaria per empatar el partit i seguir l’equip invicte a playoff.

La tornada al Carlos Belmonte va ser un infern, per la temperatura. Prop de 40 graus a les 12:00 hores. Molts jugadors van acabar amb rampes i gairebé deshidratats, com els balearicos desplaçats, assedegats a les grades. L’equip va fer una gran primera part. Tant és així que va poder marcar en alguna acció però es va arribar a la mitja part amb el 0-0. A la represa, gran jugada de Delgado que centra perquè Jurado marqués al 61′ a l’escaire al primer pal una rematada de cap poderós. L’equip i l’afició confiaven plenament en passar de ronda i entrar a la final, on ja esperava el FC Barcelona B entrenat per Gerard López. L’Alba va empènyer i va empatar per mitjà d’Aketxe al 74′ . Just res més treure de centre, gran jugada maradioniano de Fullana que supera en conducció diversos rivals, ningú li pot parar, i tot i poder disparar, cedeix a Delgado, que remata i Tomeu Nadal, salva miraculosament gairebé amb panxell el gol, després de passar la pilota entre les seves cames i desviar el just per enganxar al pal i marxar a córner. Llàstima, hagués estat el 1-2 i la sentència.

El partit arribaria a la pròrroga, gairebé sense ocasions. Igualat. En un centre de José Fran, la rematada d’Aridane el salva Aulestia en una gran parada, amb la mala fortuna que el rebuig li pega a David Prieto i entra a la porteria, tot i que Aulestia gairebé des del terra aconseguia tocar-la. Cruel, molt cruel, perquè era el 117′, sense possibilitat de reacció quan ja ens anàvem als penals. Llàgrimes d’impotència a les grades i orgull d’equip, que va merèixer més.

Aquest diumenge torna un partit oficial contra l’Albacete, després de guanyar els dos equips de la primera jornada.