Remuntada clau

CRÒNICA

Jornada 8 de la Primera RFEF Footters davant la UE Costa Brava Llagostera, que juguen a Palamós. L’equip de Xavi Calm, amb ganes de sumar de tres per l’últim empat a casa concedit davant el Linares Deportivo. Calm no recuperava a cap efectiu lesionat: Jesús Álvaro, Josep Jaume, Hugo, Cordero i Alfonso. A ells se’ls sumava Dioni, sancionat amb dos partits. Completaven la convocatòria Javi Pou del filial Santanyí i els juvenils del DH Florit, Mario i Rigo (aquests dos últims després de jugar ahir a Barcelona contra La Damm). Xavi Calm repetia 11 pel que fa a la setmana passada amb l’única novetat de Manel pel sancionat Dioni. René en porteria, una línia defensiva amb Luca Ferrone, Ignasi, Olaortua i Delgado; doble pivot per Damián i Armando, les bandes per Canario i José Fran i en punta Vinicius i l’esmentat Manel.

La primera part va ser una mica espessa. El ATB tenia el control de la pilota però no les ocasions. Manel es va mostrar molt actiu i va protegir, recuperar i va jugar en moltes accions de la trobada, mentre que José Fran tractava de posar-li explosivitat en l’un contra un. Al 7′ de partit Manel ho prova amb l’esquerra escorat fluix a les mans de Marc Pérez. L’ATB ho va provar amb centres buscant la dupla per dalt però, per poc, mai va haver rematada. Ignasi va fer una bona volea desviada creuada després d’un gran canvi de banda d’Armando. Al 30′ Galindo, del conjunt local xuta fora des de la frontal en bona posició. Pràcticament semblava que no passaria res a la primera part però en el 44′ el veterà Xumetra aprofita una contra per anar controlant l’esfèric des de la banda fins al pic i frontal de l’àrea i llançar un sabata amb rosca al segon pal. A l’esquadra de René. Golàs imparable. Entre la celebració i la col·locació d’equips va ser l’última jugada de la primera meitat, l’àrbitre va xiular el final. Gol psicològic dolorós dels que fan mal però l’equip s’aixecaria en el segon temps.

Després de la represa, l’equip va sortir a per la remuntada. Aconseguia l’empat al 56′ en una jugada assajada que treu córner Ignasi i s’avança Delgado al primer pal per afusellar l’empat. Primer gol del gadità amb la samarreta balearica. L’equip volia més. Iñaki marxava després d’aguantar uns minuts posteriors a una topada i estar una mica atordit, entrant Pedro Orfila. Isi entrava també per José Fran al 74′. Manel va tenir un bon mà a mà en el 75′ preludi del gol, que va parar bé Marc. Al 76′ es va veure el golàs de el partit: jugada maradoniana de ziga zaga en un contra un sortejant rivals per part d’Armando per posar el 1-2. Golàs. Entrava en els últims minuts Àlex Robles per un delmat Damián, entre cotons tota la setmana, formant-se un doble pivot de circumstàncies amb Armando i Canario. L’equip va defensar bé amb ungles i dents el botí. Gran victòria.

alineacions:

UE Costa Brava Llagostera: 1. Marc (c), 11. Guiu, 4. Monreal, 3. Perone (77 ’23. Juventay), 22. Manel Royo (80′ 9. Haro), 8. Galindo, 16. Romero (77 ’10. Gil), 21. Manchón, 19. Álvaro, 15. Moussa jr (69′ 30. Cala) i 17. Xumetra

Atlètic Balears: 13. René, 12. Luca Ferrone, 20. Ignasi, 4. Olaortua, 5. Delgado, 21. Petcoff, 6. Armando, 10. Canario (c), 7. José Fran, 9. Vinicius i 11. Manel.

àrbitre:

Va amonestar al conjunt local a: Manchón

Va amonestar en el conjunt visitant a: Iñaki i Armando

Camp de Palamós: 433 espectadors

DECLARACIONS

Xavi Calm: “Valoració molt bona perquè després de diversos empats venir a aquest camp i guanyar, volíem guanyar, anímicament aquests tres punts són importants. Hem encaixat el gol després d’una jugada d’atac nostra però hem reaccionat en la segona sent competitius. Contents per l’afició. Un partit de respecte entre dos equips que volien canviar dinàmiques i Armando ha fet un golàs. Ha tocat defensar i s’ha decantat la balança. No hem de mirar a el Villarreal sinó mirar-nos a nosaltres i sumar cada setmana el màxim de punts possible. Ha estat una setmana complicada per les baixes però tots els que estem remem forts, aquestes victòries en una setmana complicada per nombre d’efectius té un gust millor “.

Manel Martínez: “Ha costat molt davant un equip que ens ha costat guanyar-los, ens han marcat un golàs però l’equip ha sabut donar-li la volta a el marcador. Continuo treballant per esperar la meva oportunitat i donar el millor possible. Som un equip ambiciós que vol estar a dalt i és llarg. Tenia família a la grada, així que molt feliç “.

Carlos Delgado: “Sabíem el que ens anàvem a trobar, volíem arribar per fora i en un contraatac Xumetra marca un golàs en l’última jugada de la primera part. Hem sortit amb les idees clares i hem empatat aviat, després ha vingut el bon gol d’Armando, ens ha tocat després ser sòlids per defensar. Conteto per l’equip perquè així no es despenja més el Villarreal “.