Poc premi per al gran partit a casa del líder

CRÒNICA

Partit corresponent a la jornada número 14, aplaçada pel cas de coronavirus detectat en el primer equip fa dues setmanes. Arribava a Madrid l’equip de Jordi Roger conscient de la necessitat imperiosa de sumar per continuar somiant amb ficar-se entre els tres primers, en una fi de temporada on els “cinc partits de la primera fase són finals”. I no era plaça fàcil, ni molt menys. El Sanse és líder destacat del grup, regular, fort i amb uns números imperials a la part alta de la classificació. Roger no podia comptar amb el lesionat de gravetat Alfonso, qui ha viatjat aquesta setmana a Barcelona per a ser inspeccionat pel Dr. Cugat i tenir una segona opinió mèdica, en coordinació directa amb el cap dels Serveis Mèdics del club, Dr. Gonzalo Barrantes. Tampoc amb*Olaortua, sancionat per doble groga en l’últim partit enfront del DUX. Jordi Roger va canviar de sistema, amb l’objectiu de fer reaccionar a l’equip, atès que en DUX no es va donar amb la tecla. L’entrenador català va apostar per un sistema 3-5-2, amb tres centrals.

La primera gran novetat en l’alineació era el debut del meta René Román. El gadità debutava amb la samarreta balearica en detriment de Xavi Ginard. Els tres centrals eren Luca, Cristian i Pedro (tornava a l’11 el capità asturià), dos carrilers per mitjà de Peris i Canari en les bandes, un doble pivot format per Codero i Liam (primera titularitat per al jove africà), mediapunta per Coro i a dalt Manel i Vini. Debutava en la convocatòria el jove del filial Santanyí, Romaguera, central.

La primera part no va començar bé. Pràcticament quan tots dos equips s’estaven tantejant arribaria el gol local. Falta lateral botada i un rebutgi li cau a Marcelo en el punt de penal perquè només, afuselli a René. 1-0. Tocava remar en el camp del líder. Però el ATB no es va rendir mai, i a mesura que aniria passant la trobada més còmoda, ambiciós i amb capacitat de reacció es mostraria. En el 5′ Arturo ho havia intentat de volea fora per poc. En el 10′ arribaria la primera arribada del ATB, centre de Canari i Manel remata fora de cap. Avui l’atacant català ho va guanyar tot per alt. En el 12′ Arturo s’emporta la pilota i al mà a mà amb Ferrone, xuta desviat prop del punt de penal. L’exbalearico, igual que Pichín, es van mostrar molt actius en atac, intentant buscar porteria en tot moment. En el 17′ gran jugada per la dreta, centre de Canari i rematada de primeres amb l’esquerrana de Vini que marxa fregant la creuera. Mereixia gol. En el 20′ Pichín xuta des de fora de l’àrea desviat a un metre de la porteria de René. Just en aquest instant es lesionava Peris i seria substituït per Cobo. El valencià té molèsties musculars pendent de proves. L’extrem madrileny exbalearico es va mostrar activíssim pressionant a la defensa del ATB en la sortida de pilota. En el 25′ l’equip treu un córner i el rebutgi li cau a Pedro Orfila des de la frontal que volea molt forçat a les mans del meta Felipe Ramos. El porter local va fer un partidazo i salvaria al seu equip en la segona part. En el 44′ Arturo es fa una autopassada davant Cristian però s’embolica abans de rematar. En el 45′ Pedro Orfila torna a tenir una de cap però va parar Ramos. Amb el 1-0 s’arribaria al descans.

En la represa es va veure al millor ATB, de llarg el millor partit com a visitant dels homes de Jordi Roger i un dels 3 millors de la temporada quan s’han disputat 14 jornades. L’equip sabia que per a continuar creient en la tercera plaça calia fer un pas i tots, titulars i suplents, ho van donar tot. En el 47 volea de Pichín que frega la creuera de René, que seguia de prop la jugada. Va ser l’única arribada dels líders madrilenys en tota la segona part. Va ser un monòleg balearico.

En el 52 doble ocasió, primer de Cristian de cap després d’un servei de córner que per a Ramos però és que el rebutgi amb l’esquerrana de Vini també la saca el porter baix dels pals. La jugada torna al córner i Cobo en jugada assajada xuta des de la frontal amb un altre paradón de Ramos. Tres ocasions en un minut. En el 54′ Pedro Orfila remata fluix de cap rere deixada de Manel. El gol es resisitía. En el 66′ gol anul·lat a Vinicius per fora de joc. El ATB era superior. En el 70 Manel remata de cap fora. Se succeïen les ocasions. Jordi havia mogut banqueta, donant entrada a Fito i Alberto Gil per Canari i Liam. El jugador africà va estar bé en la conducció i Canari, com sempre intens. Menció especial per a Cristian. El central lleonès va guanyar tots els duels. Impecable. En el 74′ Fito fa un gran centre i la rematada de cap de Coro marxa fora per poc. Era injust el marcador. En el 77′ jugadón entre Alberto Gil i Fito per a deixar només a Luca, el seu disparon en una gran internada el per a Ramos i el rebutgi ho remata amb potència al travesser Vinicius, botant en la línia de gol però no entrant. El ATB no dóna crèdit. En el 80′ és una rematada en pròpia porta de la defensa que pega en el pal i es passeja per línia de gol. Increïble. En el 88′ a la fi es va obtenir el premi. Manel i Vini la barallen i el brasiler se l’emporta per a afusellar ara sí a Ramos. Resultat curt, l’empat per a mèrits de tots dos. El ATB va continuar intentant-ho fins al 96′ però no arribaria el gol de la victòria i sí l’expulsió de Cordero en el 89′ per una tangana amb el delegat contrari.

Alineació

San Sebastián de los Reyes: 1.Felipe Ramos, 2.Carlos Barreda, 3.Jaime Paredes, 8.Julio Cidoncha(72′, 7.Carlos *Portero), 9.Marcelo Ribeiro, 10.Dani Pichín (72′, 6.Manu Miquel), 11. Arturo Rodríguez (58′, 22.Jaime Gavilán), 12.Franck Fomeyem, 17.Fernando Ruiz, 19.Diego Simón, 21.Borja Sánchez

Atlético Balears: 13. René, 2. Lucca, 3. Peris (21′, 15.Cobo), 5. Cristian, 9. Vini, 10. Canari (68′, 21.Fito), 11. Manel, 12. Liam (68′, 17.Alberto Gil), 16. Xai, 20. Coro(77′, 7.David Haro) i 22. Orfila (c)

Àrbitre: Manuel Pozueta (comitè càntabre)

Per part del ‘SanSe’ va amonestar amb groga a 3. Jaime Paredes , 11. Arturo i 19. Diego Simón. Per part del ATB va amonestar amb targeta vermella a Cordero i groga a Canari .

Primer assistent: Óscar Alberto Varela (comitè càntabre)

Segon Assistent: Alberto Aranda (comitè càntabre)

Gols:

1-0. Marcelo 9′

1-1. Vinicius 88′

Declaracions:

Jordi Roger: “És una sensació agredolça perquè més no es pot fer per a guanyar. No sé quantes ocasions hem tingut entre xuts, pals, paradons del porter, rematades de cap fora, hem arribat bé. Ens ha sobrat l’inici, on anem perdent en el 7′ de partit… crec que ha estat el millor partit de tot l’any al costat del primer de lliga davant el DUX. Jugant així pensem que ens dóna per a guanyar els 4 partits que queden. El Sanse només ha perdut dos partits però és que hem estat millor, els dos partits contra aquest rival hem estat molt millors i només hem sumat un punt. Fins al seu entrenador em deia abans del partit que no sempre guanya el millor. El gol encaixat ve d’una falta lateral perquè són poderosos en joc aeri i ens ha penalitzat. En la primera Vini va poder empatar i ja cantàvem gol i es va fora. Només ens han sobrat els primers minuts. Hem fet una segona part de llibre i ens emportem poc premi, som un equip que genera moltes ocasions. Marquem molts gols i avui vam poder fer-los, però hem fet dos, un anul·lat. Almenys hem empatat. Amb la imatge d’avui, jugant millor que el líder en el seu camp, ens ha faltat guanyar i el dimecres tenim un altre partit que hem de guanyar. Clar que es pot a arribar a la tercera plaça, donarem tot per a arribar. Hem fet el millor partit juntament amb el del DUX en l’anada de la temporada. Si avui acabem 1-3 no passa res, travesser, pal, paradons del porter, hem creat infinitat d’ocasions. La segona part ha estat un escàndol, llàstima del resultat perquè volíem 3 punts. Jugant així el normal és guanyar els partits. L’expulsió de Cordero és la pitjor notícia perquè anem justos aquí sense Alfonso, Cordero ens dóna equilibri però no hi ha temps de res perquè el dimecres tenim una altra final”.