Gran victòria d’equip

CRÒNICA

La primera part va ser espectacular. L’equip va sortir endollat, mossegant i precís. Va robar, va distribuir i va generar perill, manejant el rival en un primer temps molt similar a la jornada 2 quan l’equip va superar l’Albacete amb comoditat. Xavi Calm repetia 11, el mateix que guanyés la setmana passada a Palamós al Llagostera per 1-2 amb remuntada inclosa. René en porteria, defensa per a Luca, Ignasi, Iñaki i Delgado, doble pivot per a Armando i Damián, bandes per a Canario i José Fran i a dalt Manel i Vini. Al CE Sabadell a la banqueta un vell conegut de l’afició, el tauró Toni Gabarre. Curiosament, la primera i única arribada rival va ser al 2′ de partit amb un xut llunyà des de fora de l’àrea d’Aguza a les mans de René. Fàcil. Al minut 10′ Canario treu un córner, remata imponent marca de la casa Iñaki per celebrar la seva renovació amb gol però Vinicius la frega en boca de gol i s’adjudica el gol. Era en aquell moment el segon gol del brasiler aquesta temporada. Al 23′ gran jugada entre Canario i Luca, el primer cedeix de taló i el lateral en línia de fons cedeix a Manel que gairebé marca de taló. Jugada preciosa. El perill era per la banda dreta, tot i que Ignasi i José Fran també ho van intentar amb bons centres. Al 25′ preciosa combinació entre Armando en conducció perquè Manel la piqui i no arribi per poc José Fran per afusellar. Bonica jugada. El segon s’intuïa. I arribaria al 27′ Armando, que va realitzar un gran desplegament físic, recupera, condueix i espera la pujada de Vini per donar-li una assistència mil·limètrica en profunditat que el brasiler no perdona a la mà a mà. Doblet i el seu tercer gol aquesta temporada. 2-0. L’ATB en volia més. Al 29′ gairebé Marca Manel d’un bon xut des de dins de l’àrea després d’una sèrie de rebutjos però la pilota se’n va per poc. La pilota, el perill i el joc eren de l’ATB. Amb el 2-0 s’arribaria al descans.

A la represa, Antonio Hidalgo se la va jugar introduint de cop 4 canvis, canviant el sistema amb un 3-4-3 i ficant l’exbalearic Gabarre, entre aquestes modificacions de refresc. El primer quart d’hora va continuar igual. Al 50′ Aguza gairebé marca però s’interposa Delgado, en un gran partit del gadità, com Iñaki, molt segurs i contundents. Al 52′ ho prova Canario fora per poc des de fora de l’àrea després de tocar en un defensa en una bona ocasió. Precisament, d’aquest córner acaba en una pentinada d’Iñaki i al segon pal remata Vini al travesser, se li escapa el hat trick al Tanque però el rebuig el caça Luca Ferrone per reblar a la xarxa el 3-0. Segon gol del napolità, en un grandíssim moment de forma aquesta temporada. El partit quedava gairebé sentenciat al 55′. Gabarre va tenir una bona al 59′ però va parar bé René. Al 71′ sí que marcaria el Sabadell un gran gol sense angle per mitjà de Jacobo. Al 74′ Ignasi intenta sorprendre Royo de falta directa al primer pal però se’n va al lateral de la xarxa. Xavi Calm havia introduït Pedro Orfila per José Fran, primer va disposar el lateral esquerre, avançant Ignasi però després se n’aniria a la dreta, amb un altre doble canvi. Entraven Robles i Hugo. L’extrem reapareixia just 3 setmanes després de la lesió al Di Stéfano. Tots dos van aportar bons minuts. De fet van tenir dues ocasions igual. Bons centres de Robles que o no arriba per mil·límetres Hugo o la seva rematada de cap el parava el porter visitant. Ja era el descompte gairebé quan debuta la temporada Josep Jaume al pivot amb Armando i el del planter Toni Florit, del juvenil de Divisió d’Honor, ja en diverses convocatòries i en dinàmica de primer equip. Tots dos van estar bé en les jugades en què van participar. L’Hugo va xutar una bona falta fregant el pal. Va ser la darrera ocasió. Final, 3-1 i l’equip segueix segon a 6 del Villarreal amb un gran balanç de 19 punts de 27 possibles i encara invicte.

Atlètic Balears: 13. René, 12. Luca Ferrone (80′ 2. Robles), 20. Ignasi, 4. Olaortua, 5. Delgado, 6. Armando, 21. Petcoff (89′ 15. Josep Jaume), 7. José Fran (67′ 22. Pedro Orfila), 10. Canario (c) (80′ 16. Hugo), 9. Vinicius (89′ 29. Florit) i 11. Manel.

CE Sabadell: 13. Royo, 4. Aleix Coch (c) (29′ 15. Morgado), 6. Molina, 10. Boniquet, 11. Nèstor, 12. Rubio, 16. Aguza, 17. Alfred, 19. Kaxe, 21. Aaron Rey i 23. D. Sánchez.

Àrbitre: Santos Castilla. Va amonestar a l’ATB Petcoff, Vinicius i Robles. Va amonestar al CE Sabadell: Aguza i Indias.

Estadi Balear: 2.200 espectadors.

Declaracions

Xavi Calm: “No ha estat fàcil. La primera part hem corregut molt, hem robat, ens hem anticipat i crec que és la millor primera part de la temporada, arribàvem a pressions molt llunyanes. És veritat que a la segona part s’ha notat l’aspecte físic perquè és impossible aguantar així 90′ i ells tenen qualitat. La primera part hem tingut moltes accions de robatori en la seva construcció, Petcoff, Armando i els extrems han ajudat. Ho han fet molt bé els pivots

han estat la clau de la primera part. Hidalgo imagino que volia canviar el rumb amb 4 canvis al 45′ i amb canvis de sistema i ho ha aconseguit una mica amb gent de qualitat i fresca. Ens ha posat les coses difícils a la segona part. Treballarem per al partit de Castellón des de ja. Manel i Vini han fet un partidàs. Les baixes es responen amb feina i il·lusió. Les cobrim i seguim competint. La feina de tots es veu, juguen i donen tot, treballant per a l’equip, sigui quina sigui. Els davanters depenen del gol, és important, en viuen i si no marquen no estan tan contents. Feliç per Vini pels seus gols i per moltes coses que ha fet bé, feina, cobertures… ha de seguir aportant a l’equip tant ell com la resta. Estic satisfet pels punts que portem, sempre podrien ser més però també menys. Havíem de fer un pas endavant amb el ritme de pilota i avui ho hem fet. En estratègia havíem de millorar i també ho hem fet, cal continuar millorant. A descansar i a pensar a Castellón. El Villarreal està fort, no perd ni empata però hem de centrar-nos en el que és nostre, sumar i treballar, ser humils i seguir treballant com fins ara i intentar millorar”.

Vinicius: “La pilota toca una mica en mi, m’ha tocat. És gol. L’important és la victòria, no només els gols meus, avui hem fet un gran partit. És molt important per a mi i per a l’equip que marqui, corro molt, vaig parlar aquesta setmana amb el míster, em va demanar ajudar més l’equip, he corregut molt i gràcies a Déu he pogut marcar. Nosaltres vam entrar molt bé, amb pressió alta, ells van fer 4 canvis però vam suportar la seva pressió, sabem patir i aconseguir la victòria “.

Canario: “Sabíem de la dificultat del rival, sabem del seu potencial tot i estar a baix. Hem fet la millor primera part juntament amb la de l’Albacete, han fet canvis i a la segona part se’ls has notat. Avui hem pressionat molt bé , com el dia de l’Albacete i això permet robar, atacar ràpid i agafar-los en dificultat enrere. Hem ofegat bé el Sabadell i el resultat era just a la primera part”.