Empat en el derbi

CRÒNICA

Dia de derbi en el municipal de Sa Pobla, amb els dos equips mallorquins immersos en les màximes necessitats en la taula de classificació en la penúltima jornada de la primera fase. Debut de Xavi Calm com primer entrenador i de Joan Vich com a segon. Es perdien el partit per sanció *inicius (cicle de cinc grogues) i el lesionat de gravetat Alfonso, a qui se li ha donat la baixa perquè la seva fitxa l’ocupi Cañas, novetat en la convocatòria després de sumar dos entrenos amb l’equip.

Xavi Calm va apostar per una alineació amb René en porteria, línia defensiva per a Lucca Ferrone, Peris, Olaortua i Cristian, pivot defensiu per a Cordero, per davant Haro i Fito i a dalt Alberto Gil, Canario i Manel, en un 4-3-3. Molts canvis en l’11 d’Óscar Troya, sense Aitor Pons ni Lucas d’inici. El pes del partit en la primera part va ser local, en primer període excessivament castigat amb grogues per part del col·legiat. Tant és així, que en els primers 20′ el col·legiat ja havia mostrat groga a Cristian i Peris, amonestat també a Xavi Ginard en la banqueta i expulsat al segon entrenador, Joan Vich. La primera jugada de perill la va tenir David Haro amb un bon xut des de la frontal a les mans de Imanol. El perill del Poblense sempre va ser per mitjà de Jurado, molt actiu, guanyant duels i accions, provocant faltes a favor del seu equip. En el 18′ bona jugada combinativa local que acaba amb un tret llunyà de fora de l’àrea de Dani Benítez. El Poblense portava el pes però la primera part no va tenir ocasions. La mala notícia, la lesió de Cordero en el 20′, que va obligar a la seva substitució, provocant el debut de Cañas com a jugador balearico.

Amb el 0-0 s’arribaria al descans. En la represa Troya va introduir a Lucas per Alberto per a tenir la pilota. En una jugada desgraciada, Lucca saca de banda, la passada enrere forçada de Cañas se l’emporta Iaquinto de rebot i acaba la pilota als peus de Jurado només davant René que afusella a l’esquadra. Bona definició de l’andalús, complint la temuda llei del futbol de l’ex, que sempre marca. En el 62′ Lucas xuta des de la frontal, colpeja en la defensa i la pilota frega el lateral de la xarxa pegat al pal. Bona ocasió. Xavi Calm va moure fitxa i va donar entrada a l’uníson i Baselga per Fito i Alberto Gil. Gil va ser titular amb algun bon un contra un en la primera part. Canario es va mostrar molt actiu tot el partit, barallant cada pilota i intentant-lo sempre. Però l’últim quart d’hora es va notar la superioritat del *ATB. Haro va estar immens, associant-se amb Cor. Fruit d’aquesta millor va arribar l’empat. Canari desborda en el 69′ i el seu centre gairebé el remata dins Baselga. Era el preludi del gol, que arribaria en el 79′: assistència de Coro perfecta perquè Manel remati impecable a la xarxa de cap. Segon gol del català, i consecutiu, ja va marcar la setmana passada. Els últims minuts van ser del ATB, que no es conformava amb l’empat però no va arribar el gol.

Alineacions

UD Poblense: 1. Imanol, 3. Mateo, 9. Mateu Ferrer (56′ 11. Aitor), 10. Jurado, 14. Javi Moreno, 15. Pep Vidal, 16. Giaquinto (80′ 12. Nen Polo)17. Dani Benítez (78′ 4. Damià), 19. Alberto (45′ 8. Lucas), 21. De Dios (c) i 22. Cendrós.

Atlètic Balears: 13. René, 2. Lucca Ferrone, 3. Peris, 4. Olaortua, 5. Cristian, 7. Haro, 10. Canario (c) (90′ 22. Orfila), 11. Manel, 16. Cordero, (22′ 8. Cañas) 17. Alberto Gil (64′ 19. Baselga), i 21. Fito (64′ 20. Coro).

Àrbitre

Alejandro Martínez (comitè andalús). Va amonestar en el Poblense a Alberto, Dani Benítez, De Dios i Javi Moreno. Va amonestar en el ATB a Peris (cinquena, implica suspensió), Cristian (cinquena, implica suspensió), Xavi Ginard, Fito, Baselga i va expulsar a Joan Vich com a segon entrenador i a Gonzalo Barrantes, metge de l’equip.

DECLARACIONS

Xavi Calm: “Volíem els tres punts i ens emportem un. Ha estat un partit intens, es notava que els equips es jugaven molt i al final un per a cadascun i treballarem la setmana per a guanyar al Getafe. En la primera part se’ns han notat els nervis, ens ha afectat la lesió de Xai per a ajustar-nos millor. Amb el gol encaixat, hem anat per l’empat i crec que si el partit dura més haguéssim aconseguit el segon. Analitzarem els errors i els encerts. No era fàcil el partit de Canyes, molt content per ell, ha acabat cansat però molt bé. No he entès res de l’àrbitre, mai havia vist aquesta fixació tan forta des del principi, de seguida he captat que no podia parlar, Joan Vich ha estat expulsat de seguida. Crec que entre els futbolistes no hi ha hagut problemes, massa targetes perquè el partit no ha estat tan brut. Mirarem els sancionats i lluitar per guanyar la setmana que ve. No he mirat altres resultats encara però òbviament sortirem a guanyar al Getafe, això va per punts i els necessitem. Ja només pensem a guanyar al Getafe. L’equip s’ha esforçat, estava motivat per a canviar la dinàmica, l’actitud ha estat espectacular, estic content amb tots, amb els 21. Els que han jugat i els que no. Pensàvem que el Poblense jugaria amb 3-4-3, volíem buscar a David i Fito per a crear-los problemes i que canviéssim la mentalitat. Ha sortit millor en moments i en uns altres no tant però els jugadors han tingut una gran actitud. Sempre volem xutar més, hi ha hagut vegades que no hem xutat o centrat i podíem, era una qüestió anímica que hem de millorar. També felicitar el Poblense perquè estaven ordenats, han jugat bé i desitjar-los sort en l’última jornada”.

Manel: “Crec que sí que serveix el punt, sumar sempre és bo encara que sempre és millor de 3 en 3. anàvem per darrere, hem empatat i crec que fins a hem pogut remuntar i guanyar. Em sento cada vegada millor, creixent amb els companys, hem de guanyar perquè queda una jornada davant el Getafe clau. El partit ha tingut alguna entrada però no a fer mal ni fora de lloc i l’àrbitre s’ha pogut estalviar alguna targeta, teníem por de quedar-nos amb un menys. L’objectiu és guanyar la final al Getafe, estem a dos i tres punts d’avantatge sobre Navalcarnero i Atlètic B i després el segon objectiu serà aconseguir la PRO. L’equip rival ens l’ha posat difícil per a ser ofensius, la primera part ens ha costat però en la segona hem tingut més arribades a l’àrea”.