El Brondo es queda a casa després de vèncer 5-0 al Manacor

L’Atlètic Balears es va presentar davant la seva afició en el 52è Trofeu Nicolau Brondo, el més longeu de el futbol amistós balear. Una hora abans de la trobada, la plantilla, cos tècnic i mèdic van anar desfilant un a un a la gespa de l’Estadi Balear davant el prop de miler de socis balearicos que es van congregar en temple de l’Estadi Balear. Posteriorment, va ser el torn de parlaments. El capità Pedro Orfila va prendre la paraula per demanar unió i va agrair la confiança i suport de l’afició, en una temporada que tant de bo sigui històrica. Per la seva banda, l’entrenador Xavi Calm va afirmar que amb molta feina “s’aconseguirà que l’afició se senti orgullosa del seu equip cada diumenge”. En els prolegòmens de la trobada, es va realitzar el merescut homenatge a Pere Taberner, llegenda al club, un dels millors jugadors, sinó el millor que ha donat la pedrera balearica i qui jugués a Primera Divisió, mort el passat mes de juny. La seva dona Lina i els seus dos fills i nétes, així com un nodrit grup de companys de vestuari seu, encapçalats per Joan Tauler, han estat presents. El director esportiu, Patrick Messow, ha lliurat una placa a la seva dona i un ram de flors i al costat de Tauler, han realitzat el servei d’honor, davant el gran aplaudiment de públic. Posteriorment, s’ha guardat un sentit i emotiu minut de silenci.

CRÒNICA

Xavi Calm va apostar per un 11 format per René, Ferrone, Vilarrasa, Olaortua, Delgado, Armando, Petcoff, Canario, Hugo, Dioni i Vinicius. El ATB va portar el pes de el partit, davant el Manacor, amb un Canario molt actiu en banda dreta. Pràcticament en una de les més clares arribades arribaria el 1-0 davant un bon remat de cap de Vinicius a fons de la xarxa en el 18′. Hugo ho intentaria des de fora de l’àrea a les mans de l’objectiu del Manacor. També en algun córner, Delgado i Luca van rematar però sense inquietar en excés al porter rival. Vinicius va baixar a rebre en moltes ocasions, obrint el joc a banda. La maneta de el partit la portaven Armando i Petcoff, tot i que es va notar la calor. Amb l’1-0 s’arribaria a la mitja part.

A la segona part el ATB va trepitjar l’accelerador. Només arrencar Hugo Rodríguez aconseguia el 2-0 i dos minuts més tard, al 57′ Dioni definia de maravella amb una picadeta de qualitat, després assistència de Canario. Entraven a el camp Robles, Cordero i Manel i sortien Luca, Armando i Dioni per repartir minuts i endollar a tots. Al 64′ Petcoff assisteix a Vini, que trenca el fora de joc però la seva vaselina la treu el porter evitant el quart.

Tampoc arribaria per centímetres després d’una rematada al segon pal de Isi, prèvia a una jugada de Vini en la qual es va anar del central en una maniobra d’esperó per assistir a l’extrem murcià, en el seu debut amb la samarreta balearica. Vini va estar en totes, al 76′ Vini va encarar i el seu xut al primer pal el va enviar a córner el porter. Després d’aquest córner bon xut des de la frontal alt de Cordero. Calm va moure banqueta a la segona part, entraven Alfonso, Jesús Álvaro, l’esmentat Isi i Orfila. El millor gol del partit el transformava José Fran amb l’exterior en el 78′. Golàs. Al 85′ marcaria el nou jugador, Isi. Debut i gol. Què més es pot demanar. En els últims minuts entraria Chata, del juvenil. Final, 5-0 i el Brondo es queda a casa.