Dura derrota després d’anar guanyant

Partit corresponent a la jornada 16 del campionat de lliga del grup V, en el subgrup A. Només amb 9 punts en joc, el grup de Jordi Roger aterrava a Madrid després de l’empat contra el Navalcarnero, que l’obliga a sumar tot i esperar si vol somiar amb l’ascens. Es quedaven a Palma el lesionat de llarga durada Alfonso i el sancionat Luca Ferrone. Repetia l’entrenador català el 3-5-2 que tan bon rendiment el va donar davant el líder Sanse, on l’equip va ser molt millor que el seu rival fa just 7 dies. René en porteria, després de la seva gran actuació davant el Navalcarnero amb una parada decisiva en el temps afegit, línia de tres centrals amb Pedro Orfila, Cristian i Olaortua, doble pivot per a Cordero (que tornava a després del seu partit de sanció) i Liam, carriler en la banda per a Peris i Canari, en la mediapunta Coro i a dalt Manel i Vini. Equip novament molt ofensiu. El rival, en llocs de descens amb dos rivals coneguts en la seva plantilla: els ex balearicos Aurtenetxe i Lekic.

El ATB va sortir convençut de guanyar però en el minut i mig de partit una passada a l’esquena de la defensa permet a Algarra un mà a mà davant René però el porter fa un paradón per a enviar l’esfèric a córner. Vital René per a no començar malament el partit. En el 8′ Canari treu una falta lateral i remata de cap Vini fluix a les mans de Loic. En el 12′ l’àrbitre xiula un penal molt dubtós en el qual Losada es deixa caure davant un lleu forcejament amb el capità Pedro Orfila. El central va veure la groga en la jugada i es perdrà el duel a Sa Pobla en estar advertit. Losada xuta el penal però René, en un gran estat de forma fa un paradón a mà baix pegada al pal. Gran parada. 0-0. I el *ATB no va perdonar en la primera que va tenir. Canario centra des de la dreta i Manel fa la seva clàssica rematada de cap que moltes vegades no va tenir el premi amb paradones del porter rival o pals però avui va entrar. Primer gol del català amb la samarreta del ATB. 0-1. El gol va donar ales al ATB. Una falta llunyana en la frontal, a uns 30 metres, quan tothom espera el centre de Canario, el palentí xuta directa a baix seca i sorprèn a Loic. 0-2. Bon gol, per a un jugador que ha sofert molt i el mereixia. En el 34′ volea de Peris fluixa a les mans de *Loic. En el 40′ mà a mà de Porter contra René i és el gadità el que torna a salvar el gol. En el 45′ en l’última jugada de la primera part, un centre lateral acaba en un mal rebuig que es cola després de rematar Losada. 1-2 i directes al vestuari sense temps ni de celebrar-lo l’equip madrileny ni de treure de centre. Amb el 1-2 s’arribaria al descans amb una bona primera part de l’equip de Jordi Roger.

En la represa Roger va canviar a Vinicius, que va veure targeta per protestar en la jugada del gol i tampoc estarà a Sa Pobla per Alberto Gil.

La segona part no va tenir res a veure amb la primera. L’equip no va estar bé defensivament, poc concentrat i va penalitzar i molt. En el 47′ Olaortua té la pilota controlada reculant, esperant que sigui Cristian qui rebuig, esperant sense cap comunicació entre centrals i quan s’adona de la pressió de Porter per a buidar ja en el área petita rebota la pilota en Porter. 2-2. Gol difícil d’entendre. El gol va danyar al ATB. Que no va aixecar cap. Minuts més tard, en el 57′ un centre de globus des de l’esquerra el remata Losada només en el punt de penal per a afusellar a René. Increïble. El ATB es deixava remuntar un 0-2 i li tocava anar en el marcador 3-2. Encara que hi havia temps, la qual cosa no va haver-hi és reacció. Jordi Roger va moure banqueta donant entrada a Armando i Acosta per Pedro Orfila i Liam. Però no va donar cap resultat. Alberto Gil i Canari ho intentaven per les bandes però els seus centres no connectaven amb Manel. Tampoc amb Baselga, que va sortir per Coro. Cordero  també deixava el seu lloc a Haro en el 82′ de partit. El català va poder empatar en el 93′ amb un bon xut que va detenir Loic. Trista derrota, que condemna les opcions de lluitar per acabar entre els tres primers.

Fitxa tècnica

Las ROZAS: 1. Loic, 2. Arib, 3. Aurtenetxe, 5. Carlos M., 8. Provencio, 10. Losada, 14. Algarra, 16. Ramos Mingo, 17. Porter (67′ 4. Gonzalo Expósito), 19. Del Pou (78′ 21. Indiano) i 22. Raúl JAO (c) (67′ 6. Gullón)

Atlètic Balears: 13. René, 3. Peris, 4. Olaortua, 5. Cristian, 9. Vinicius (45′ 17. Alberto Gil), 10. Canari, 11. Manel, 12. Liam (62′ 6. Armando), 16. Xai (82′ 7. Haro), 20. Cor (75′. 19. Baselga) i 22. Orfila (c) (62′ 18. Acosta).

Àrbitre: Daniel Yuste (comitè valencià)

Va amonestar en Las Rozas: Raúl JAO

Va amonestar en el ATB: Orfila (implica suspensió), Vinicius (implica suspensió), Manel i Peris.

DECLARACIONS

Jordi Roger: «Increïble, no he de moltes paraules que dir. Se’ns ajunta la por, la frustració i amb això ens paralitzem, no juguem. Amb el 1-2 hem entrat al vestuari amb cares de derrota, amb por com si guanyessin ells… i als dos minuts de la represa ens empaten amb un gol de nens petits, no és que ens marquin és que ens ho fem nosaltres. L’equip estava amb por, semblava que perdíem al descans i estàvem 1-2. Amb por no es va a cap part. Amb 3 gols encaixats fora de casa és impossible i això que teníem el millor marcador possible, un 0-2. No puc explicar els gols, vénen de res. René ens ha mantingut amb el penal i anàvem 0-2, més ben impossible per a encarar el partit. El 1-2 ens ha fet dubtar i així no es pot jugar a futbol ni avançar. No puc analitzar millor ara mateix el partit. És que sento frustració. Això és una final regalada, no perduda. Perquè amb 0-2… és una final regalada, no ens enganyem. Ara mateix l’objectiu és salvar-nos, estem més prop del descens que de les tres últimes places, aquesta és la realitat».