Derrota al Johan Cruyff

CRÒNICA

Partit corresponent a la jornada número 16 de la Primera RFEF Footters a l’imponent Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva Joan Gamper davant el FC Barcelona B. Calm tornava a perdre per a aquest partit els 3 lesionats de llarga durada Jesús Álvaro, Alfonso i Hugo, a més d’Olaortua, i el sancionat Armando. Però recuperava Luca. Calm apostava per un 11 format amb René, Ferrone, Ignasi, Delgado, Orfila, Cordero, Petcoff, José Fran, Canario, Dioni i Vinicius. Completaven la convocatòria Florit i Rigo.

L’ATB va sortir fort, amb personalitat i dominador. Una bona jugada de Canario al 5′ va provocar un córner que va treure Ignasi, va pentinar Delgado i al segon pal Ferrone remata alt. Jugada de pissarra al 7’. Treu la falta Ignasi, Canario es desmarca i cedeix picant a Luca al segon pal la passada de la mort però la defensa mana a córner quan l’italià es trobava en bona posició per empènyer-la. Al 12′ córner que treu Canario, refusa la defensa i Petcoff voleja alt mossegada a prop del travesser. Al 16′ primera jugada de perill del Barça amb un bon xut amb l’esquerra de Peque Polo fora. Al 29′ l’ATB obtenia el premi per la seva feina. Falta directa que estrella Canario a la creueta, el rebuig el caça Dioni amb la dreta a la mitja volta i l’envia de nou al pal, el rebot ho aprofita Vini per marcar de cap. 0-1. Dos minuts més tard, amb el filial culer una mica afectat va poder arribar el segon després d’una bona passada de Canario al desmarcament de José Fran, el seu centre no el caça a gol al primer pal Vini perquè la defensa s’anticipa enviant a córner. Després del córner Luca remata de cap alt en bona posició a punt de fer el segon. Al 40′ bona jugada de Matheus que remata Peque Polo a les mans de René. Amb el 0-1 arribava al descans.

La represa Matheus xuta alt una falta. Al 53′ jugadó d’Estanis, que acabava d’entrar, per marcar l’1-1 al primer pal. El gol va fer mal. Al 63′ un córner acaba en una pilota morta que caça Mármol a l’àrea petita. 2-1. I quan l’ATB en va tenir una per empatar després d’una centrada de José Fran que controla bé Dioni però remata fluix, arribava un altre gerro d’aigua freda. Rodado caçava un altre rebuig per afusellar René. Calm movia la banqueta amb triple canvi: sortien al camp Manel, Josep Jaume i Isi per Cordero, Dioni i José Fran. Al 74′ Luca ho va intentar bé de xilena alta després d’un córner. L’ATB ho va perdre la cara al partit. Però estava molt costa amunt. Al 78′ bon tret de Peque Polo que per a René. Al 81′ Manel remata de cap fora una centrada d’Isi. Al 86′ gran jugada d’Isi al pal que, si hagués entrat, hagués ficat l’equip al partit en els últims minuts. Poc després arribaria la doble groga i l’expulsió d’Ignasi per protestar parlant cap a la grada, no cap al col·legiat. Final del partit, derrota i 3 baixes per sanció per al proper partit de lliga, l’esmentat Ignasi i els dos que compleixen cicle de 5 grogues, Cordero i Canario.

Alineacions:

FC Barcelona B: 24. Arnau Tenas, 2. Guillem Jaume, 4. Arnau Comas (c), 5. Mika Mármol, 8. Álvaro Sanz, 9. Rodado, 11. Nils Mortimer (45′ 36. Estanis), 12. Matheus (88′ 10. Luque de Vega), 18. Peque Polo, 19. Aranda i 29. Arnau Solà.

Atlètic Balears: 13. René, 2. Ferrone, 20. Ignasi, 5. Delgado (89′ 2. Robles), 22. Orfila (c), 8. Cordero, 21. Damián Petcoff, 7. José Fran, 10. Canario , 9. Vinicius i 17. Dioni.

Àrbitre: José Luis Guzmán Mansilla (Comitè Andalús). Va amonestar al Barça: Matheus, Rodado

Va amonestar a l’ATB: Cordero, Luca, Canario, Damián, Xavi Calm i va expulsar Ignasi al 88′ per doble groga.

Estadi Johan Cruyff: 500 espectadors.

Declaracions:

Xavi Calm:“Prefereixo analitzar el partit amb tranquil·litat, però és un partit que hem sortit molt bé la primera mitja hora, dins la dificultat que hi ha aquí per dominar els partits. Hem fet molt bons 30′ i a partir d’aquí el Barça ha crescut amb passades curtes i al final de la primera part ja estàvem incòmodes. A la segona part, a 10′ se’ns ha anat el partit. Es pot encaixar el primer gol, perquè pot passar però no podem encaixar de córner el segon, contra un equip que en teoria no és el seu fort. Això ens ha tret del partit i s’han trobat còmodes i nosaltres a remolc. Ja sabem d’altres setmanes que fins que no xiula el final no hi ha res perdut, ens ha costat mantenir la serietat i l’ordre. Tots els equips passen per mals moments durant la temporada, ara és el nostre, volem que la mala dinàmica es talli dijous, el partit de Copa és el millor que ens pot passar per competir com sempre i mantenir-ho tot el partit. Dijous tenim una bona oportunitat. L’àrbitre no influeix en el resultat, no incideix, però hem notat una falta de criteri a la segona part, no sé si per compensar que cregués alguna fallada seva a la primera part, però són coses que passen i no té res a veure l’àrbitre amb el resultat final”.

Delgado: “Un partit en què hem entrat bé, de manera que nosaltres volíem per posar-nos per davant i hem aguantat fins al descans. És veritat que a la segona part no hem estat capaços de trobar-nos, situacions que hem de controlar perquè se’ns escapa. Cal seguir en la dinàmica del treball i de lesforç i canviar aquesta petita ratxa de resultats. Han estat dos partits diferents, a la primera el teníem controlat però a la segona ha fet un gir i no hem estat capaços de contrarestar-lo, i en dos detalls se’ns en va el partit. Hem de centrar-nos en les coses que fem bé i tornar al bon camí. L’àrbitre no influeix en el resultat però a la segona part hi ha hagut faltites i moltes targetes però cal encaixar-ho amb naturalitat. Tenim moltes baixes però els que estem hem de fer força i unir-nos, anem amb tota la il·lusió del món a la Copa i amb ganes de sumar 3 punts més contra el San Fernando”.