Derrota contra el Rayo Majadahonda per 2-0

CRÒNICA
Primera derrota de la temporada que arriba en la segona jornada de lliga. El ATB es va enfrontar aquest migdia al sempre difícil equipo Rayo Majadahonda en el segon partit de la competició en el Cerro de l’Espino, equip en el qual van jugar d’inici dos coneguts ex balearicos com són Vega i Gorka Iturraspe. Es quedaven a Palma lesionats Acosta i Alberto Gil i sancionat Peris i viatjava finalment Baselga entre cotons. Com a novetat, l’equip va estrenar el segon equipament verd juntament amb calces i pantalons negres, per a fora de casa.
En l’inici de la primera part, el Rayo Majadahonda va estrènyer molt a la línies balearicas pressionant en el centre del camp i sortint molt endollat. El conjunt madrileny va ser l’amo de la pilota durant els minuts inicials amb molta superioritat mitjançant la transició de passades i ritme de joc.  En el minut 8′, es van avançar en el marcador amb un gol de Borja González per part del Rayo Majadahonda, després d’una passada en profunditat  a l’esquena de Cobo i després batre a Juan Carlos. El control exquisit del jugador li va deixar només davant Juan Carlos. El ATB, arran del gol, va intentar combinar jugades d’atac per a fer mal, però no aconseguia fer seriós perill. En el minut 23′, gol anul·lat al central Rico, després d’una jugada d’estratègia de córner en el segon pal, de volea creuada a baix per fora de joc. L’equip no va trobar fluïdesa en la sortida de la pilota i va estar molt incòmode en els primers 45 minuts. No obstant això, en el 27′, Pichín va poder empatar després d’una bona pressió de la davantera balearica, i el futbolista  va disparar a fora després d’un mal lliurament del porter. Fito xutaria fluix de fora de l’àrea a les mans del meta local. En el 38′, una bona pressió d’Alfonso al porter, va estar a punt d’aconseguir l’empat en un rebot que va fregar el travesser. Amb la necessitat de millorar per a recuperar millors sensacions va marxar l’equip al descans. Les dues bandes madrilenyes van causar molt de perill en la primera part. Laerte en un dos centre xuts va estar a punt de marcar.
Després del descans, el ATB va millorar en el seu joc amb passades precises i va combinar millor en els primers compassos de la segona meitat, disposat a empatar, mantenint una mica més la possessió de la pilota en el centre del camp. L’equip balear va empènyer bastant al rival durant diversos minuts i l’equip va tenir una millor sortida de la pilota des de la defensa. En el 57′, mitjançant una xilena del jugador Rubén va generar una gran ocasió per a haver posat el segon en el marcador, però el porter Juan Carlos va parar aquesta rematada de manera espectacular. En el 63′, entro en el camp Armant i per Cobo i Jordi Roger va arriscar amb defensa de tres amb Ferrone, Pedro i Olaortua.  En el 67′, el jugador Rubén Sánchez, va marcar el segon gol després d’una jugada per la dreta en què remata només al primer pal per a sentenciar gairebé el partit. Per a buscar major refresc, Jordi Roger va introduir a Kako per Álex Barrera en el 76′ i intentar aconseguir així més perill. Haro i Pichín es van trobar molt en l’últim quart d’hora de partit. Gran ocasió en el 78′. Pichín va posar un bon centre a l’àrea i després d’un rebuig del porter, en el qual gairebé marca Vini, quedant la pilota morta en l’àrea petita i Fito i va xutar a boca de canó però la defensa va treure baix pals de manera increïble. Hauria estat el gol de l’esperança. Luca Ferrone va completar una gran segona meitat en defensa i atac, tallant-ho tot. Jordi Roger no va voler arriscar amb Baselga per por d’una recaiguda major i Cor, va sentir molèsties en escalfar en la banda en el isquio i per això el míster tampoc va poder comptar amb ell. Mala sort.  La setmana que ve visita l’Atlètic Madrid B l’Estadi Balear amb l’obligació de continuar sent forts a casa i aconseguir una nova victòria.
Fitxa tècnica:
Rayo Majadahonda: 1. Dani  Sostres, 4. Julio Rico, 5. Vega, 6. Bernal, 8. Susaeta (c (60′ 15. Ayoub), 11. Laerte, 14. Rubén Sánchez (79′ 22. Brandon), 16. Casado, 17. Borja González, 20. Iturraspe i 24. Orelles (61′ 9. Rocha, que es lesionaria i sortiria en el 79´21. Juanjo).
Atlètic Balears: 13. Juan Carlos, 2. Lucca Ferrone, 4. Olartua, 7. David Haro, 8. Álex Barrera (76′ 16. Kako), 9. Vinicius Tanc, 11. Dani Pichín, 14. Alfonso, 15. Cobo (63′ 6. Armant), 21. Fito Miranda, 22. Pedro Orfila (c).
Àrbitre Víctor Pérez:
L’arbitre va amonestar a Pedro Orfila amb targeta groga en el 14′. També va amonestar amb groga a Susaeta i Jorge Casado. En el 53′ va amonestar a Fito Miranda.
Gols:
1-0: Borja ‘8
2-0: Rubén Sánchez ’67
Camp: Cerro de l’Espino. 400 espectadors.
Declaracions:
Jordi Roger: “ Felicitem el Rayo Majadahonda. És un bany de realitat del dur que és aquest Segona Divisió B. Veníem al camp d’un rival molt complicat, ho sabíem. No hem entrat bé al partit, per això en el minut 9 perdíem 1-0. És una jugada que la podríem haver defensat millor, la veritat  Si al minut 9 vas perdent 1-0, en el camp del Majadahonda, tot és costa avall. Després hem entrat a poc a poc. Hem tingut una mica de més possessió, però no hem acabat de tenir ocasions de gol. Hem estat malament amb la presa de decisions al final. Hem estat malament amb l’últim passi i l’últim xut. Ells han guanyat les segones jugades. Després en la segona part hem parlat i hem entrat bé. Crec que quan hem estat apunto d’empatar, que quedava molt de partit, hem tornat a defensar molt mal i ens han marcat el segon i aquí s’acaba el partit. Per molt que ho intentem, hem canviat el sistema amb el 1-0, hem arriscat que ens hem quedat amb tres darrere perquè havíem de generar més perill del que estàvem generant. El partit l’analitzarem i de l’error tenir un aprenentatge. Havíem vist partits amb un 4-3-3. Han sortit amb dues centrals i dos carrilers i ens han agafat una mica de sorpresa. I ho hem intentat corregir: hem posat els dues puntes que queien a banda per a tenir superioritat numèrica. Ho intentem corregir des de la banqueta perquè havíem que saltar a la pressió i ens ha costat. La primera amb un canvi d’orientació ens han agafat l’esquena i a la primera ens han marcat el gol. Nosaltres avui no hem estat bé. Hem estat espessos amb tot i fins amb una ocasió ha estat claríssima sense porter no hem pogut marcar. Hauríem canviat el partit perquè ens hauríem posat 2-1 amb el descompte. De tot això hem d’aprendre. Sempre que no guanyo estic enfadat, i més avui perquè no han sortit les coses com volíem. Si perds i surten les coses bé, el futbol poden passar aquestes coses, però avui no hem estat bé. Hem d’aprendre d’això perquè la setmana que ve tenim un altre rival molt, molt bo.”
Juan Carlos: ” Avui cal ser autocrítics. Avui no hem estat bé. Pràcticament  a ells, llevant un mal blocaje del porter, no hem tingut res més. Ells han tingut una bona part dels dos gols i crec que no hemo estat bé en aquesta situació dels dos gols, però tampoc ha estat un vendaval. Ells han estat més fluids amb la circulació de la pilota, però no ha estat un abús constant. Aquí els petits detalls marquen la diferència. No és moment de tornar-se boig ni res. Cal treballar el dilluns igual de treball quan es va guanyar contra el DUX Madrid i res més, a seguir. Això és una carrera de fons. Quan ganes 4-0 vaig dir que tampoc ens havia de fer mal aquest resultat, ara el mateix, hem perdut i hem d’aixecar el cap i treballar  topall  sent honrats i sent autocrítics. Jo crec que és l’única manera de créixer i millorar com a grup i com a futbolistes. És així. Això és un missatge del que la 2B. La setmana passada em va fer una resposta una periodista dient que era molt fàcil i  li vaig contestar que de fàcil no hi ha res. El clar exemple el tenim en la jornada 2. Un equip ve de perdre 4-0 i després és capaç de guanyar 3-1 contra un filial tan bo com és l’Atlètic de Madrid. Això és la 2b. Això és la igualtat màxima. En les bones no ens hem de tornar bojos i en les dolentes tampoc. Cal estar tranquils, treballar dur i ser professionals i responsables amb la nostra professió, i aixecar-se el dilluns amb il·lusió i amb ànim de guanyar tres punts el diumenge”.