Comunicat oficial: DEP, Antoni Salas Fuster

Amb gran pesar i profund dolor, el CD Atlètic Balears lamenta informar la defunció d’un dels pilars més destacats de la nostra història, Toni Salas Fuster. La seva partida deixa un buit inesborrable en el cor de la nostra institució i en la comunitat balearica en general.

Toni Salas Fuster va ser un símbol de dedicació i passió pels colors de l’Atlètic Balears. El seu compromís amb el club i la seva contribució al llarg dels anys han deixat una petjada inesborrable en la nostra història.

En aquests moments difícils, estenem nostres més sinceres condolences a la família i sers estimats de Toni Salas Fuster.

El passat 10 d’octubre de 2021, Toni Salas va ser homenatjat en el Estadi Balear pel president, Ingo Volckmann. Un detall com a agraïment al seu treball incansable i impagable durant anys perquè, mitjançant un esforç majúscul, no es perdessin les arrels, la història i la filosofia de la nostra entitat amb el pas del temps.

En 2007 va publicar ‘L’Atlètic Balears. Una història de supervivència’ i quatre anys més tard, l’any 2011, va editar ‘L’Atlètic Balears. La història en imatges’.  El seu treball és un compendi de dates, dades, anècdotes i situacions singulars de personatges que han format part de la història del club blanc-i-blau. Tot això complementat amb fotografies de gran valor que va aconseguir recopilar després d’un exhaustiu treball, en col·laboració amb records aportats per part d’aficionats balearicos.

La seva gran labor

Per al ATB, la labor d’Antoni Salas Fuster va ser minuciosa i extensa, d’una gran riquesa i valor fotogràfic, il·lustratiu i sentimental. Va aconseguir que, de generació en generació, es conegui la història de la nostra entitat, especialment des de la fusió de 1942. O cosa que és el mateix, que no s’oblidi.  Antoni Salas Fuster va donar els beneficis que va obtenir en el seu vessant literari a la Fundació de l’Atlètic Balears. En 2007 va ser condecorat amb la insígnia d’Or i Brillants del club.

L’any 2016, el club va crear una Comissió del 75 aniversari, presidida per Antoni Salas Ferragut, i que va comptar, entre altres, amb la gran aportació d’Antoni Salas Fuster, a més d’uns altres balearicos .

Descansa en pau, Antoni Salas Fuster

P